Karate
Hárspataki Gábor

Nehéz feladat következik

Publikálva: 2017.04.21 Frissítve: 2017.04.21 Labdarúgás

Bajnokesélyes jön az Új Hidegkuti Nándor Stadionba.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában az MTK Budapest a Videoton FC csapatát fogadja. Henning Berg együttese jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, így ők az esélyesei a találkozónak, de hiba lenne megijednie az MTK Budapestnek. A fehérváriak az utóbbi öt meccsükből mindössze kettőt nyertek meg, azt is a tabella alján álló Diósgyőr, valamint a Gyirmót ellen. Botlottak viszont hazai pályán a Vasassal szemben, és nem tudták megverni a tavasszal formán kívül teljesítő Mezőkövesdet sem.

Ugyan a kék-fehérek nem sziporkáztak az elmúlt hetekben, három meccs óta veretlenek, ami idén ritkaságnak mondható a fővárosi együttes háza táján. Igaz, a Mezőkövesd elleni, hazai siker óta két gólnélküli döntetlent tud felmutatni Tamási Zsolt gárdája. Az MTK jelenleg a 10. helyen áll, három pontra a kiesőhelyen tartózkodó DVTK előtt, és csupán gólkülönbséggel lemaradva a DVSC-től, akivel egy héttel ezelőtt ikszelt. Innentől kezdve egyre nehezedik a budapestiek dolga, ami a vezetőedzőjük figyelmét sem kerülte el.

– A bajnokságnak ahhoz a szakaszához érkeztünk, ahol – zömmel – olyan csapatokkal mérjük össze tudásunkat, akik más célokért küzdenek. Három hazai és három idegenbeli mérkőzés vár ránk, a menetelést pedig a Videoton ellen kezdjük. Ismerjük őket, tisztában vagyunk azzal, hogy milyen célkitűzéseik vannak, de ezekre nem lehetünk tekintettel. A helyzetünk olyan, hogy mindhárom pontra szükségünk van, ám ehhez harcosabb, agresszívabb játékra van szükség.

A két együttes 96 alkalommal találkozott eddig, ebből 37 MTK győzelem mellett 38 Videoton siker és 20 döntetlen született. Az idei szezonban a fehérváriak hazai környezetben, novemberben nyerni tudtak, de a két csapat augusztusi összecsapásán az MTK Budapest győzött, Torghelle Sándor góljának köszönhetően.

Tamási Zsolt nem számíthat a vállműtéten átesett Gera Dánielre, és a Debrecen elleni találkozón izomszakadást szenvedett Vogyicska Bálintra. Öt sárga lapja miatt nem játszhat Drazsen Okuka sem. Bevetésre készen áll viszont Myke Bouard Ramos és Hrepka Ádám.

A mérkőzést Pintér Csaba vezeti, munkáját Georgiou Theodoros és Szert Balázs asszisztensek, valamint Horváth Zoltán tartalék-játékvezető segítik. Az alapvonali játékvezetők Németh Ádám és Radványi Ádám lesznek.

A jegyvásárlással és beléptetéssel kapcsolatos információk ITT találhatóak.

OTP Bank Liga NB I, 28. forduló
MTK Budapest – Videoton FC
2017. április 22. 18:00 – Új Hidegkuti Nándor Stadion

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!