Atlétika
Kulunics Vince

Négy MTK-snak szurkolhatunk

Publikálva: 2019.03.21 Frissítve: 2019.03.21 Vívás – kard

Három és fél év után vívnak ismét Budapesten kardozóink világkupán.

Péntektől vasárnapig a Ludovika Arénában rendezik a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni és a Zarándi Csaba csapatvilágkupát.

Kezdjük talán a legfontosabbal – a hétvégi programmal! Az általunk nagyon várt hétvégi eseményünket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj sportcsarnokában, a Ludovika Arénában rendezik.  A pontos cím: 1089. Budapest, Diószeghy Sámuel utca 25.

A Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni világkupaverseny programja: március 22., péntek, 14:00 óra: egyéni csoportmérkőzések, direkt kiesés a legjobb 64-ig (a program körülbelül fél 7-ig tart).

Március 23., szombat, 10:00 óra: 64-es direkt kieséses tábla, folyamatosan, a legjobb nyolcig (a program körülbelül délután 2-ig tart). 16:00 óra: nyolcas döntő.

A Zarándi Csaba férfi kardcsapat világkupa programja. Március 24., vasárnap, 09:00 óra: 32-es direkt kieséses tábla (a magyar válogatott kiemeltként, első meccsét a nyolcaddöntőben 10:00 óra körül vívja). 14:00 óra: mérkőzés a 3. helyért. 15:00 óra: döntő.

A belépés a hétvége során végig ingyenes.

Az egyéni versenyen várhatóan 226-an lépnek majd pástra, ami a fegyvernem történetének egyik legmagasabb száma. Klubunkat Szatmári András, Iliász Nikolász, Kovács István, illetve Péch Miklós képviseli.

Egyéni világbajnokunk, Szatmári András éppen a mostani viadal előtt került olyan pozícióba a világranglistán, hogy nem lesz kiemelt. Jelenleg 20. a rangsorban, és mivel csak ketten hiányoznak előle, így selejtezőt kell vívnia. Ez, persze egyfelől azt jelzi, hogy az elmúlt esztendőben nem volt csúcsformában, ám ettől még semmivel sem lett rosszabb vívó, mint amikor 2017 nyarán világbajnoki aranyat nyert. Úgyhogy, mi, kívülállók, fogjuk fel úgy, hogy legalább pénteken is láthatjuk versenyezni klasszisunkat.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!