Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Ne csak egy negyedet! (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.12.08 Frissítve: 2018.12.08 Kosárlabda női

Több kell ennél a győzelemhez.

Cegléden zárja a hetet vasárnap késő este az MTK Budapest női kosárlabdacsapata, nem esélytelenül. Ahhoz azonban, hogy nyerjen, nem lesz elég tíz percnyi jó játék.

Ez lesz a negyedikből a harmadik idegenbeli meccs egymás után, ráadásul nyolc nap leforgása alatt. Nehéz sorozatban van tehát a csapat, de fontos, hogy ezt ne csak túlélni akarja, hanem kihasználja a benne lévő lehetőségeket, hiszen Cegléden nem lehetetlen nyerni, ezt bebizonyította a BEAC is az előző vasárnapon.

Azt a hibát sem szabad elkövetni, hogy lebecsüljük a Pest megyeieket, például azért, mert tele vannak idegenlégiósokkal: öttel kezdték el az idényt, közülük egy már távozott, az izlandi Helena Sverrisdóttir novemberben hazatért hazájába, de még így is négy külföldi profi tolja a VBW CEKK szekerét. Ráadásul kicsit hasonló helyzetben vannak a ceglédiek, mint múlt szombati ellenfeleink, a győriek. Eddig ők is egyértelműen várakozáson alul szerepelnek, a bajnokságban épp hármas vereségsorozatban vannak, ami miatt nyilván nagyon vágynak már egy kis sikerélményre. Az egyelőre inkább felesleges plusztehernek tűnő Európa-kupában lejátszott mérkőzéseket is beleszámítva, immár hétmeccses a negatív széria, amelynek legutóbbi állomása a csütörtöki Lyon elleni hazai vereség. Ezen nyolc játékost játszatott Peter Jankovic vezetőedző – vagyis jutott bőven játékperc a kulcsembereknek.

Az MTK Budapestnek mindazonáltal most sokkal inkább magával kell foglalkoznia, mint az ellenfél statisztikáival, mert a Cegléden megszerezhető győzelem kulcsa elsősorban a mieink védekezésének intenzitása, keménysége, tehát mondhatni, a harci szelleme. Ez az, ami az előző mérkőzésen bizony jóindulattal is csak időszakosan volt rendben, főképpen az elején és a végén azonban nem, pedig fontos, hogy egy együttes miként kezd és miként zár egy összecsapást. Nos, a Csata elleni 0-7-es kezdés és főleg a 3-24-es (!) utolsó 11 perc arról árulkodik, hogy bizony ezekben a periódusokban elvesztettük a fonalat, illetve az elején nehezen vettük fel, márpedig ilyen előnyt senkinek sem adhatunk. olyankor meg főképpen nem, amikor győzelemről ábrándozunk. A koncentrálást illető problémákról árulkodik az is, ami az elmúlt három elveszített bajnokink közös pontja: mindhárom alkalommal csak egyetlen negyedet sikerült megnyerni. Időrendi sorrendben haladva a Vasas városmajori vendégjátékakor a harmadikat (20-14), aztán Győrben a negyediket (22-14), majd a Ludovika Arénában a másodikat (18-12). Tehát egyszer sem az elsőt, holott nagyon nem mindegy, miként adjuk meg egy meccs alaphangját, és az is tény, hogy egy nyert negyeddel szinte lehetetlen győzelmet aratni.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2018. december 9., 19:30

VBW CEKK Cegléd–MTK Budapest, játékvezetők: Farkas Gábor, Jakab László, Nagy Viktor (Bernáth András)

Ceglédi Városi Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!