Karate
Hárspataki Gábor

Naszti Tokióban szeretne indulni (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.02.28 Frissítve: 2020.02.28 Atlétika

A fedettpályás szezon végeztével az ötkarikás játékokra figyel dr. Nguyen Anasztázia, írja az atletika.hu

A fedettpályás országos bajnokságon a női távolugrás is kiváló versenyt hozott, amelyet végül dr. Nguyen Anasztázia 6.58 méteres – fedettpályás egyéni csúccsal – nyert meg, megelőzve a 6.56-ot ugró Farkas Petrát. A 27 éves sportoló így értékelte a szombaton történteket:

Örülök neki, hogy immáron elég stabilan tudom hozni ezt a 6.50 körüli eredményt, és a fedettpályás egyéni csúcs is remek. Az is nagyon fontos, hogy csupán egyetlen érvénytelen kísérletem volt, ami azért az egész szezonban nem feltétlenül alakult így, sokszor beléptem. Még maradt ebben a fedettpályás idényben, de a szabadtérre nézve azért biztató volt az utóbbi néhány hét.

Az MTK Budapest atlétája azt is elárulta, világverseny hiányában nem volt kihegyezve a forma az adott dátumra, a folyamatos fejlődés, illetve a rutinszerzés volt a cél.

Az utóbbi pár külföldi verseny az olimpia miatt volt fontos: sikerült javítanom a világranglistán, tehát igazából minden egyes viadalon jó eredményre törekedtem, nem próbáltam csak egy hétvégére időzíteni a formát – érvelt a korábbi sprinter. – Elég későn derült ki, hogy elmarad a világbajnokság, és addig úgy készültünk, hogy ott kell csúcsformában lennem, mert az lett volna a legfontosabb. Kénytelen vagyok elfogadni, hogy ez most elmaradt, és a jövőre összpontosítok.

Anasztázia arról is beszélt, miben kell előrelépnie ahhoz, hogy nyáron még egy lapáttal rátegyen az eddigi teljesítményére.

 Még mindig azt tudom mondani, tapasztalatlan vagyok. Több olyan verseny kellett volna, ahol kevesebb alkalommal lépek be. Ugyanakkor annak örülök, hogy minden egyes megmérettetésből tanulok, és folyamatosan gyűjtöm a tapasztalatokat. Az is a fejlődési folyamat része, hogy stabilizálódik a formám. Tavaly egyszer volt 6.50 feletti ugrásom, most pedig többször ugrottam ehhez hasonlókat.

A világbajnoki döntős atléta arra a kérdésre, hogy hogyan tovább, a következőt felelte:

– Most egy hét pihenő következik, majd rögtön elkezdjük a felkészülést a szabadtéri idényre. Természetesen az olimpiai szint lebeg a szemem előtt, jó lenne ezt minél hamarabb elérni. Májusban, a csapatbajnokságon mindenképp ott leszek, de elképzelhető, hogy már korábban is elindulok valahol.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!