Taekwondo
Patakfalvy Luca

Nagyszerű második félidő a PEAC ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.01.22 Frissítve: 2017.01.22 Kosárlabda női

Pécsről érkező vendégeik ellen, reménytelennek tűnő helyzetből mentették a menthetőt városmajori kosarasaink. Szép volt lányok!

A női kosárlabda NB I. 14. fordulójában a PEAC Pécs együttesét fogadta az MTK Budapest női kosárlabdacsapata. Előzetesen igen nehéz találkozóra készült Nagy Dóra együttese, európai szinten elismert nevekből álló együttes ellen, mely a bajnokság végső győzelmére is eséllyel pályázik.

Egész héten nehézségek hátráltatták az MTK-s kosarasok készülését, csapatkapitányunk Turóczi Nikolett pénteken tudott először a csapattal edzeni, Semsei Barbara ujjsérüléssel dolgozott és vállalta a szombati mérkőzést, amit Baksa Bettina betegség miatt már nem tudott megtenni.

A korábban megszokott tízfős rotáció jelentősen felborult, már a kezdőben számos változást kellett eszközölnie Nagy Dórának, aki végül a Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Semsei Barbara, Székely-Horváth Zsuzsanna ötössel nyitott.

11-0-ás negyedkezdés gyorsan jelezte, hogy ellenfelünk bizony győzni jött Budapestre, letámadásaikból, szerzett labdák után tudtak könnyen pontokat szerezni, de Sanja Mandics távolról, mezőnyből is eredményes volt. Gyors időkérés, fejmosás után elkezdtek a hazai játékok is formálódni, bár az első tíz perc dobószázalékában – MTK Budapest 37%, PEAC Pécs 75% – súlyos különbség mutatkozott.

Az első játékrészben eladott hat labda, a roppant kevés lepattanó, a két csapat között védekezésben mutatkozó agresszivitás együttesen hozzájárult a már ekkor kialakuló húsz pont feletti differenciához, melyet a negyed végén, 8-2-es szériájukkal sikerült kozemtikázniuk a lányoknak.

Rövid pihenő után valamelyest több kommunikáció és keménység szorult a hazai védekezésbe, sikerült is 29 pontos negyed után kissé visszafogni a pécsiek tempóját. Az ellenfél lassítása azonban nem ment könnyen, a második negyed első felében 44-17-re is vezetett a PEAC, amely már ijesztő távolság volt Nagy Dóra csapata számára. Tanítványai azonban agresszívabb védekezésükből támadó oldalon is profitáltak, U20-as játékosunk, Jankó Flóra sorban harcolta ki a faultokat, a büntetővonalról pedig egészen 20 pont alá faragták a lányok a különbséget.

Fordulás után nagyot változott a játék képe. A második félidőt pécsi eladott labda nyitotta, és bár pontatlanság Zsovár Orsiék játékában is bőven volt, azonban a fej-fej mellett haladó negyedkezdés után, a harmadik etap második fele nagyszerűen alakult. 13-5-re nyerték fehérmezes kosarasaink a játékrész második öt percét, Szabó Bettina a padról beszállva, csereirányítóként remek sebességet kölcsönzött társainak. Csapatszinten sokat javult a lányok védekezése, megérkeztek a besegítések, sikerült gyorsan indulni, kintről és a festékből egyaránt eredményes volt a támadójáték.

Borisz Maljkovics 38-55-nél össze is hívta övéit, a negyed utolsó perceiben a szerb vezetőedző játékosai pontot azonban már nem tudtak szerezni, Szabó Betti és Zsovár Orsi büntetőivel 55-42-vel kanyarodtak a záró etapra a felek.

Ami újra pazarul alakult, Székely-Horváth Zsuzsa triplája mellett, a továbbra is pályán tartott, utánpótlás játékos Jankó Flóra is harcosan támadta a gyűrűt és ütöttek rajta faultokat a vendégek. Zsuzsi egymás után további két hármast szórt, amivel 64-53-ra küzdötték vissza magukat a lányok, ismét vendég időkérés következett, amire remek válasz volt Szabó Bettinától a zárónegyedben bedobott negyedik MTK hárompontos.

Örömteli volt látni, hogy bár az októberi „odavágón" is voltak biztató fővárosi periódusok, ezúttal ez a komplett második félidőre kiterjedt, nem csak az erős kezdésre, – 27-26-os első negyedet játszottak a felek legutóbb – amit Pécsett nyújtott a csapat. Az utolsó percbe érve, mindössze nyolcpontosra olvadt a mecsekaljai fölény, melyet alig tudott a véghajrára számottevően növelni a PEAC, lefújáskor mindkét oldal elégedetten hagyhatta el a városmajori csarnokot.

MTK Budapest-PEAC Pécs 57-66 (14-29, 11-15, 17-11, 15-11)

Legjobb dobók

MTK Budapest: Székely-Horváth Zs. 16/12 pont, Jankó F. 9, Szabó B. 9/3, Turóczi 8,Koch D. 6/3

PEAC Pécs: Kuster J. 15 pont, Mandics S. 12/6, Juhász D. 11, Fűrész D. 10/6, Raksányi K. 8

Borisz Maljkovics: — Jó tempóban kezdtük a mérkőzést, térfélcserét követően viszont kiestünk a ritmusunkból. Örülök győzelmünknek, azonban a második félidei teljesítményünk is bizonyítja, hogy 40 percen keresztül kell koncentrálni egy meccsen.

Nagy Dóra: —​ Szörnyű kezdés után méltó ellenfeli lettünk a Euro Cup játékosokkal felálló pécsi csapatnak, akik jóval mélyebb kerettel dolgozhatnak. Több, mint húszpontos különbségről jöttünk fel, amiért külön gratulálok a lányoknak.

Kezdő irányítójuk nélkül, kilenc emberrel, meccs közben sikerült váltaniuk a lányoknak, és komoly hátrányból kreáltak végül egál közeli állást. Az edzői gratuláció tehát valóban indokolt, több sebből vérző kerettel sikerült remek eredményt elérni a bajnokság egyik, talán legerősebb állománya ellen, bizonyítva, hogy az MTK Budapest kosarasainak van tartása, hite a nehéz időszakban is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!