Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Nagyot fogtatok Ritával (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.07.28 Frissítve: 2016.07.28 Kézilabda

Termány Ritáról írt a Dunaújvárosi Hírlap Online.

Termány Rita, a DKKA balátlövője az MTK Budapestnél töltötte az elmúlt félévet, kölcsönben. A fiatal játékos nyáron visszatért a dunaújvárosiakhoz, akik nem győznek ámuldozni a fejlődésen, amit Golovin Vlagyimir kezei között produkált.

Kétségtelen, hogy az MTK-ban, Golovin Vlagyimir edzőnél eltöltött fél évben annyit fejlődtem, hogy még magam is alig akarom elhinni – mesélte Rita a duol.hu-nak. – Igaz, megkaptam a lehetőséget is a bizonyításra. De rutint szereztem, a gyorsaságom fejlődött, dobáltam a gólokat, és amiben tényleg voltak hibák: az összjátékban a passzolásnál, nos abban is sokkal pontosabb lettem. És ami nagyon fontos, felszabadultan játszottam, lövéseimnél már nem csak az erőre, hanem a célpontra is koncentráltam.

Rita tizenhét mérkőzésen hatvanhét gólt szerzett kék-fehérben, folyamatosan javult a teljesítménye. Ebben nem kis szerepe lehetett az MTK Budapest junior csapatában játszó testvérének, Termány Meláninak, illetve az egész családnak.

– Azt sem szabad elfelejteni, hogy Budapesten otthon voltam, tehát a család körében megvolt a lelki békém, a kiegyensúlyozottságom – ismerte el Rita. – Egymás közti játékban a kapusok időnként figyelmeztettek, ha ziccerbe kerültem: vigyázz, hogy hova dobod a labdát. A sebessége miatt nem nagyon akartak elé állni.

Ritának nem lesz könnyű dolga, ha be akarja verekedni magát a dunaújvárosi kezdőbe, mivel Zdravko Zovko együttesében három balátlövő is pályázik erre a posztra. Hogy a 21 éves játékos végül sikerrel jár-e, az szeptember 17-én, az első fordulóban kiderül, amikor épp az MTK Budapest lesz a DKKA ellenfele.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!