Kézilabda
Kekezovity Anna

Nagyon fontos pontot szereztünk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2017.11.20 Frissítve: 2017.11.20 Röplabda

Remek hangulatot varázsoltak a szurkolók a Vasas ellen.

MTK Budapest – Vasas Óbuda 2-3 (23, –21, –16, 20, 8)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Szabó, Gyulai

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 10, Kötél 2, Godó 14, Kis R. 13, Horváth Z. 5, Takács B. 21
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Szabó Á., Nyuka, Lesi 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas Óbuda: Vietti 2, Török K. 26, Bodovics 2, Simics 11, Kostelanská 6, Haneline 10
Csere: Kiss G. (liberó), Durst 2, Ambrosio 4, Mihály D. 10, Papp O. 7
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A női röplabda NB I hatodik fordulójában a Papp Orsival és Török Katával felálló Vasas Óbudát láttuk vendégül a Városmajorban. A két csapat első mérkőzését nagyon simán, 3-0-ra nyerték Jókay Zoltán tanítványai, így volt miért törleszteni.

Már az első játszma legelején ránk ijesztett a Vasas: alig telt el pár perc a meccsből, máris 5-1-re vezettek a vendégek. Szerencsére a lányok nem estek pánikba, és szinte azonnal felzárkóztak. 10-9-nél már a vezetést is átvettük, ám ezt követően ismét a Vasas percei következtek. Tóth Gábor két gyors időkéréssel – előbb 12-15-nél, majd 12-17-nél – igyekezett meccsben tartani csapatát, és végül sikerrel is járt. 16-21 után Ejrini Hatziefsztratiadu két egymást követő ásszal jelezte, hogy nem áll szándékunkban lemondani az első szettről, és ez olyannyira igaz is volt, hogy a kiélezett hajrát követően végül be is húztuk azt (25-23).

A második játszma ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: rendkívül szoros, kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat szemmel láthatóan nagyon akarta a sikert. Akármilyen közhelyesen is hangzik, tényleg nehéz bárkit is kiemelni a mieink közül, mert mindenki remek formában játszott: Kis Rebeka például elsősorban támadásban keserítette meg a vendégek életét, míg Kötél Zsanett a mezőnyben nyújtott emlékezeteset. A hajrához közeledve ellépett a Vasas, és bár 20-21-nél Tóth Gábor még igyekezett rendet rakni a fejekben, Jókay Zoltán együttese végül jobban bírta a hajrát, és egyenlített (21-25).

Az előző, nagy küzdelemben elvesztett szett rányomta bélyegét a következőre. A harmadik játszmában – bár egy percre sem adtuk fel –, mégsem volt kérdéses a győztes kiléte. Kicsit fáradni látszottunk, több ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit az öt légióssal és válogatott játékosokkal felálló Vasas ki is használt (16-25).

Bár hátrányba kerültünk, mégsem roppantunk meg: a negyedik szett első két pontját a vendégek szerezték, de 1-2-nél vezettek utoljára a játékrész során. Újabb erőtartalékokat találtunk, átvettük a vezetést, és egészen a játszma végéig megőriztük előnyünket. Jókay Zoltán hiába kért időt előbb 12-8-nál, majd 18-16-nál, tanítványai már nem tudták megfordítani az állást, így jöhetett a döntő szett (20-25).

Az ötödik játszmával járó nyomást a Vasas bírta jobban: 4-4-et követően 6-1-es rohammal leráztak minket, így hiába a mieink minden igyekezete, a rutinosabb csapat nyerte a mérkőzést (8-15).

Csapatunk a vereség ellenére a szezon talán legjobb teljesítményével rukkolt elő vasárnap este, és nagyon fontos pontot szerzett a tavalyi ezüstérmes ellen. Következő mérkőzésünkön a TFSE együtesét fogadjuk, november 25-én.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!