Kézilabda
Kobela Tamara

Nagyon akartuk a sikert

Publikálva: 2017.03.25 Frissítve: 2017.03.25 Kosárlabda női

Női kosarasaink nem tudták győzelemmel zárni az NB I alapszakaszát. A PINKK Pécsi 424 otthonában, Kozármislenyben szenvedtek vereséget Nagy Dóra tanítványai.

Biztató előjelekkel készültek egész héten a városmajori kosárlabdázók. Decemberben, hazai környezetben sikerült legyűrni a tavalyi bronzérmest, az akkori keretből ráadásul két légiósával – épp a szombati találkozó előtti nap – szerződést bontottak a rózsaszín-feketék.

A bemelegítés legelején Semsei Barbara jelezte, hogy lábfájdalmai miatt nem tudja vállalni a játékot, ezzel Nagy Dóra egyébként is szűk variációs lehetőségeket biztosító kerete tovább rövidült. Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna, Turóczi Nikolett kezdtek, és Flóra alapvonali belépése után a vezetést is magukhoz ragadták.

Az alacsonyabb szerkezettel felálló PINKK kemény védekezéssel sorozatos rontott budapesti dobásokat csikart ki, amiből kontrák után a vezetést is megszerezték. Az MTK-s kispad felvette a kesztyűt biztatásban a hazai közönséggel, folyamatosan segítették a pályán lévőket a többiek, ami újabb jele volt annak, hogy nagyon együtt van a társaság.

Azonban fizikailag nehezen bírták a lányok az iramot, 8-4-nél Nagy Dóra időkéréssel próbált közbelépni. Az edzői instrukció, nyugalomra intés használt, Zsovár Orsi triplájával jött az egyenlítés. 10-10 után viszont először lógott meg a pécsi gárda, Főként amerikai légiósuk Monica Louise Engelman távoli kosarainak köszönhetően 10-2-es szakaszt futottak, amire egyedül Zsovi tudott hárompontossal válaszolni.

Az első negyed nyolcpontos különbsége tovább nőtt a gyenge fővárosi hatékonyság miatt a második tíz percben is. Bár a vendéggyőzelemhez szükséges agresszivitás támadásban és védekezésben is megvolt, de a pontosság ismét gondot okozott. Az eredményjelzőn 31-16 állt a második negyed derekán, amit félidőre sikerült visszatornázni tízpontos különbség alá.

Szünet után még magasabb csapásszámra kapcsoltak Turóczi Nikiék. Szabó Bettina hármasa után hat pontra csökkent a differencia, ráadásul védekezésben is sokkal rendezettebb képet öltött a budapesti alakulat. Ugyanakkor az emberfeletti küzdés és agresszív védőmunka elérte határát, Nagy Dóra a mérkőzés alatt fejsérülést szenvedő Jankó Flórát is elvesztette, a négyfős kispad tehát még tovább rövidült.

10-4-re nyerte a harmadik negyed ezen szakaszát a PINKK, a fogyó kék-fehér energiákat pedig remekül használta ki a hazai együttes. Rutinos játékosaik, Ruják Nóra és Gémes-Sarok Nikolett is eredményes volt kintről, stabilan tíz pont fölött tudták tartani az utolsó etapig a különbséget.

A véghajrá pedig már mindenre emlékeztetett, csak épp kosárlabdára nem. A frusztrált légkörű alsóházi rangadó, sajnos teljesen kicsúszott a játékvezetők kezéből. Rengeteg fault és további sérülés is tarkította az utolsó negyedet, amit ismét szombati ellenfelünk tudott megnyerni.

Végeredmény: PINKK Pécsi 424 – MTK Budapest 72-56 (23-15, 12-11, 19-16, 18-14)

Legjobb dobók

PINKK Pécsi 424: Engelman 24/3 pont, Bozóki 10, Zsilinszki 10, Gémes-Sarok 9/3, Ruják 7/3

MTK Budapest: Zsovár 19/9 pont, Turóczi 11, Szabó 10/6, Székely-Horváth 5, Ambrus, Jankó 4-4

Nagy kár az alapszakasz utolsó meccséért, valóban komoly reményekkel várta a csapat a találkozót, ami ennél sokkal többet ígért. Igaz, voltak intő jelek, újból gyenge dobószázalékkal dobtak a lányok, támadásban túl sok hibával, eladott labdával játszottak és a kispad sem biztosított mély rotációs lehetőségeket.

Mindez azonban nem ok arra, hogy a mindkét fél számára fontos mérkőzést ennyire gyenge síppal őrizzék a játékvezetők. Jankó Flóra agyrázkódás-közeli fejsérülése mellett, – a tőle szokatlan módon mezőnykosár nélkül záró – Székely-Horváth Zsuzsa is komoly vállsérülést szenvedett, melyek elkerülhetők lettek volna némi odafigyeléssel. A lányok küzdelme ennél többet érdemelt volna.

A kiesés elkerüléséért – hazai pályán és idegenben egyaránt – találkozunk még a PINKK Pécsi 424 csapatával, visszavágásra tehát lesz még idén lehetőség.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!