Atlétika
Szabó Beatrix

Nagy Niki bronzérmes az Európa-bajnokságon

Publikálva: 2015.10.22 Frissítve: 2015.10.23 Taekwondo

A lettországi Daugavpilsben zajló junior Európa-bajnokságon, az MTK Budapest sportolója, a Brüll akadémista Nagy Nikolett, az első napon egészen az elődöntőig menetelt, és végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

A kontinenstorna nyitónapján, az 52 kg-osok mezőnyében Nagy Nikolettnek már a 16 közé jutásért is mérkőznie kellett. A svéd Thea Klinget 1-0-ra múlta felül. A nyolcaddöntőben a cseh Dominika Hronova várt rá, a magyar lány jól taktikázva 7-2-vel menetelt tovább. A négy közé kerülésért az ukrán Karolina Kupriianova sem járt jobban, Niki 13-6-os győzelmet aratott fölötte. A fináléba kerülésért az olasz Francesca Radaelli következett. Sokáig úgy tűnt, a fináléra készülhet a magyar lány, 7-2-re vezetett az első, 13-6-ra a második menet végén. A hajrában 19-17-es vezetésénél öt mínusz pontja miatt tíz másodperccel a vége előtt leléptették. A talján jutott a döntőbe, Nagy Niki pedig bronzérmet szerzett az Eb első napján.

Pénteken Patakfalvy Csenge (55), Füredi Rebeka (68) és Práth Balázs (63) lép pástra. Csenge erőnyerőként a moldáv Plop ellen lép pástra a nyolcaddöntőben, Rebeka szintén a 16 között kezd a német Ekaterina Derev ellen, míg Balázsnak már a 32 között is mérkőznie kell, a dán Mike Patrick Smith Andersen ellen léphet tovább.

Cover fotó: Sulyok László

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!