Vívás – kard
Szatmári András

Nagy küzdés, kis vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.10 Frissítve: 2018.12.10 Kosárlabda női

Bár az első félidőben 11 ponttal vezettünk Cegléden, végül tízpontos vereséget szenvedtünk, mert nem bírtuk végig a birkózást a súlyosabb egyéniségekkel.

Nagyon szerettek volna a lányok nyerni Cegléden, mert a tabellára pillantva egyértelmű volt, hogy ha valahol, akkor a legközelebb eső vidéki városban, ahol női élvonalbeli csapat székel, van esély. Elszántam vetették bele magukat a küzdelembe Szabó Flóráék, és ezzel sikerült is az ellenfél fölé kerekedni az első negyedben – meg persze kellett ehhez más is, hogy csak a két leglényegesebbet említsük, masszív védekezés és okos támadójáték. Tíz perc után kilencpontnyi előny volt ennek a jutalma, sőt két perccel a félidő előtt, 25–36-os állásnál 11 pont is volt ide, amiből jó lett volna minél többet megőrizni a nagyszünetre, nagy kár volt a második negyed végjátékában elkövetett bakikért, mert ezek miatt csak kettőt sikerült. De még így is vezetéssel zártuk a mérkőzés első felét, ami ebben az idényben eddig egyszer fordult elő velünk a női NB I A-csoportjában.

Aztán sikerült viszonylag jól kezdeni a másik kosárra is, csakhogy a harmadik játékrész közepére elfogyott a szufla az addigi kulcsembereknél, aminek az lehetett az oka, hogy egyrészt elfáradtak a náluk 15-20 kilogrammal nehezebb ellenfelekkel való birkózásban, másrészt a faultproblémák miatt eleve vissza kellett venniük az agresszivitásból. 43–47-re még mi vezettünk, innen lett 57–47 oda, pedig a 14–0-s ceglédi rohanást egy időkéréssel is megpróbálta megfékezni Nagy Dóra. Nagyon nem jött jól, hogy az egész mérkőzésen összesen három hárompontost dobó CEKK épp 47–47 után süllyesztett el két triplát egymást után a gyűrűnkben, ebből az egyiket az idény eddigi részében távolról nulla találattal álló mozambiki Leia Dongue jegyzett, akinek ráadásul nem ez volt az egyetlen hármasa ezen a meccsen... Ilyen extrák kellettek a Cegléd fordításához.

Meg az, hogy a második félidőre átvegye az uralmat a palánkok alatt, ami abban is megnyilvánult, hogy sokkal több lepattanót szerzett, így több támadási lehetőséghez jutott. De az MTK-s lányok nem engedték el a győzelem lehetőségét, ezt bizonyítva a negyedik negyed elején Bernáth Réka második hármasával négy pontra jöttek fel (61–57), csúsztak-másztak minden labdáért, csak sajnos már sok volt a hiba. A ceglédiek meg szinte mindegyiket megbüntették, szinte szó szerint, ugyanis majdnem hibátlanul büntetőztek (17/18), miközben a mieink sajnos hetet is elrontottak (13/20). Problémát jelentett az is, hogy az elején nagyszerűen osztogató, a félidőben már kilenc gólpassznál járó Czirják Noéminek Pusztai Sára sérülése miatt nem volt alternatívája, és hiába próbált meg előlépni fájós sarkával is a fordulás után 16 pontot szerző Süle Krisztina, vereség lett a vége.

Azt viszont meg kell állapítani, hogy a csapatunk a saját átlagos tudásszintjéhez képest kifejezetten magas szinten teljesített ezen az estén, a lányok mindent kiadtak magukból.

Végeredmény:

VBW CEKK Cegléd–MTK Budapest 78–68 (11–20, 24–17, 22–14, 21–17)

Statisztika

Nagy Dóra: – Úgy gondolom, két és fél negyedig miénk volt a meccs. Támadásban tudtuk, hogy mit kell játszanunk, és azt is játszottuk, illetve a védekezésünk nagyon jó volt, majd jött egy 14–0-s roham a harmadik negyed közepén, amikor elfáradtunk, és ez tulajdonképpen el is döntötte a meccset. Próbáltunk feljönni, de ekkor már sokat hibáztunk, és nem tudtuk azt játszani, amit az elején, ennek ellenére gratulálok a csapatomnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!