Tenisz
Babos Tímea

Nagy falatnak bizonyult a Kaposvár (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2017.12.10 Frissítve: 2017.12.10 Röplabda

Bár a presztízsen kívül más tétje nem volt, mégis nagy küzdelmet hozott a Kaposvár elleni bajnoki.

MTK Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2-3 (21, 14, –15, –22, –6)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző
Vezette: Farkas, dr. Árpás

MTK Budapest: Kötél 2, Godó 19, Kis R. 10, Legros 7, Takács B. 17, Hatziefsztratiadu 12
Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka, Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Lutter, Iricsanyin 18, Sitkey 10, Horváth A. 12, Araujo 6, Leidgeb 9
Csere: Csitári (liberó), Vojnics-Pulsar 1, Fábián 2, Kanizsai 2, Harmath 3
Vezetőedző: Zarka Péter

A női röplabda NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában csapatunk az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatát látta vendégül. A somogyiak busza lerobbant út közben, a tervezettnél később értek a fővárosba, így a mérkőzés is 30 perces csúszással kezdődött.

A felsőházi rájátszást érő harmadik hely megszerzését ellenfelünk már egy körrel korábban bebiztosította, így a szombati találkozó tétje a presztízs volt.

Az első játszma rendkívül magas színvonalú, kiegyenlített játékot hozott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám lerázni sokáig egyik sem tudta ellenfelét. 11-15-nél kezdhettek talán először aggódni a hazai szurkolók, ám ezt követően megkezdtük a felzárkózást, majd át is vettük az irányítást. A hajrát egyértelműen jobban bírtuk idegekkel, így Zarka Péter hiába kért időt előbb 21-19-nél, majd 23-20-nál is, végül behúztuk az első szettet (25-21).

Úgy tűnt, a nagy küzdelemben elvesztett első játszma alaposan megtépázta a Kaposvár önbizalmát, a mieinknek viszont szárnyakat adott. Zarka Péter igyekezett cserékkel felrázni övéit, de Tóth Gábor tanítványai a szezon talán legjobb szettjét produkálták, és Ejrini Hatziefsztratiadu vezetésével könnyedén nyerték a második játszmát (25-14).

Így esett meg, hogy saját jó formánk áldozatává váltunk: a 2-0-s előny tudatában talán túlságosan is megnyugodtunk, hátradőltünk, a vendégek pedig köszönték a lehetőséget, és kihasználták jóllakottságunkat. Tóth Gábor 10-14-nél és 11-17-nél is próbált rendet tenni a fejekben, de ekkorra már vérszemet kapott a Kaposvár, és szépíteni tudott (15-25).

A negyedik szettre már rendezni tudtuk a sorainkat, a kezdeti kiegyenlített játékot követően rá tudtuk erőltetni akaratunkat a Kaposvárra: a játékrész derekán már hat ponttal is vezettünk (16-10), de a vendégek csak nem törtek meg. A hajrához közeledve felzárkóztak a remekül mezőnyöző somogyiak, és ezúttal ők bírták jobban az idegek harcát, így következhetett a döntő játszma (22-25).

Az ötödik szettre fáradni látszottak az MTK-s lányok, elsősorban mentálisan, ráadásul kulcsfontosságú pillanatban tévedett kárunkra a játékvezetői kettős. Sajnos ez már soknak bizonyult, nem bírtuk tartani a lépést a Kaposvárral, amely így megnyerte az ötödik játszmát, és így a mérkőzést is (6-15).

Csapatunk december 16-án, szombaton, a Palota RSC otthonában zárja az NB I alapszakaszát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!