Atlétika
Jankovics Dániel

Nagy akarásból nyögés (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.17 Frissítve: 2019.03.17 Kosárlabda női

Az MTK Budapest mindent megpróbált a VBW CEKK Cegléd ellen, de főleg támadásban túl görcsösen kosárlabdázott, így a nagy akarásnak nyögés lett a vége, vagyis vereség.

Nagyon elszántan kezdtünk – de nem jól. Sokáig egyáltalán nem esett kosár, mert a támadásbeli hibáinkat – az első négy akciónkból háromszor a rádobásig sem jutottunk el – jó védekezéssel sikerült kompenzálni, mígnem ellenfelünk elkezdte beadogatni a labdát a hivatalosan 193 centis, 86 kilós Vicki Baugh-nak centerbe, aki ezeket a helyzeteket erőből megoldotta. Még így is ott lihegtünk a ceglédiek nyakán, sőt 3–9-ről fordítva 10–9-nél átvettük a vezetést, de Peter Jankovic jól időzítette időkérését, megtörte a lendületünket, és az első kisszünetre már megint a CEKK-nél volt az előny. Igaz, nem sokkal, csak négy ponttal, de joggal csóváltuk a fejünket, mert ebben a negyedben számunkra több volt, vezethettünk volna.

Azért volt kár az elszalasztott lehetőségekért, mert innentől erőre kapott a Cegléd, és a második tíz percben egyre inkább faképnél hagyott bennünket. Nem találtuk meg a jó megoldásokat elöl – ilyen jelenetből nem egy, nem kettő lejátszódott ebben az időszakban, és később is. Eközben eleinte odaát csak a légiósok tudtak betalálni, egészen a 16. percig kizárólag ők szereztek pontot ceglédi részről, még a kispadról is külföldi érkezett felmentő seregként, és a szerb Jovana Popovics hozott is bőven pluszokat csapata játékába, különösen a harmadik negyedben: 13 pontot tartogatott erre az időszakra. Mi meg egy felzárkózási kísérletet, ugyanis a 14 pontos (20–34) hátrányból elkezdett második félidő elején két perc alatt két triplát dobtunk – ám sajnos érkeztek rájuk válaszok...

A negyedik negyed már a veszett fejsze nyele volt, akkor már a védekezésünk sem volt az igazi, pedig abban is próbáltunk változtatni, miként a két irányítós játék is újdonságként hathatott, de a ceglédieket nem sikerült meglepni, egyre nagyobb lett a különbség. Ebben az időszakban Gorjanácz Ágnes szórt meg bennünket, és a végére majdnem a harminc pontot is elérte két csapat közötti távolság. Konklúzió? Az elején tudta csak megnehezíteni vendége dolgát a másodedzője, Radovan Vukovics elvesztése óta első mérkőzését játszó MTK Budapest, amely pedig nagyon akart – de ez görcsösségbe csapott át. Mezőnyből mindössze 30 százalékkal dobtunk, eladtunk 20 labdát, a lepattanóharcot 15-tel elvesztettük, így, ezekkel a mutatókkal nem lehetett esély a győzelemre.

Nagy Dóra: – Az elején az akarással nem volt probléma, de ez olyanokban is megmutatkozott, hogy bár támadásban megvoltak a helyzeteink, nem tudtuk bedobni őket, sok labdát elejtettünk, rossz passzok mentek... Védekezésben is kicsit visszafogottabbnak éreztem a társaságot, mint amilyen szokott lenni, azt gondolom, hogy ez teljes mértékben betudható annak, ami a múlt héten történt.

Végeredmény:

MTK Budapest–VBW CEKK Cegléd 48–77 (10–14, 10–20, 14–22, 14–21)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!