Kézilabda
Poczetnyik Luca

Munkához láttak (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.07.09 Frissítve: 2020.07.09 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral beszélgettünk az első benyomásokról, a keretről, illetve a hosszú kihagyás következményeiről.

Csütörtök délelőtt kezdte meg a felkészülést női kézilabdacsapatunk a 2020/21-es szezonra. A másfél órás foglalkozás nagy részét a különböző fizikai felmérések tették ki, majd a végén – kvázi jutalom gyanánt – némi foci következett.

Felmérésekkel kezdtünk, megnéztük, ki, hol tart: nincsenek rossz kondiban a lányok, az ingafutás eredményei is ezt mutatták. Akikkel már korábban is együtt dolgoztunk, tudták nagyjából, mire számítsanak, így könnyebb dolguk volt, de alapvetően mindenki jó formában van – számolt be első benyomásairól vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir.

Nyolc és fél hét kőkemény munka vette kezdetét csütörtökön, hogy a szeptember 6-án, az Alba Fehérvár KC elleni rajtra abszolút csúcsformába lendüljön mindenki.

Eleinte az erőnlétre fektetjük a nagyobb hangsúlyt, aztán idővel előtérbe kerül maga a kézilabda. A koronavírus-járvány miatt majd’ három hónap kimaradt, így az idén kicsit több edzőmeccset játszunk majd, mint általában.

Közel végleges a keret – erről hamarosan bővebben is beszámolunk –, a csütörtöki edzésen öt-hat ifistával kiegészülve edzett a csapat.

Nagyon nehéz jósolni: voltak kisebb-nagyobb változások a keretben. Most nyolc hetünk van feltérképezni a hosszú kihagyás következményeit – ezért is játszunk a megszokottnál több edzőmeccset, hogy lássuk, hol vannak a hiányosságok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!