Keresés

MTK-sportolók is indulnak a 15. Maccabi Európa Játékokon

Publikálva: 2019.06.07 Frissítve: 2019.06.07 Maccabi

Áder János nyitja meg a sporteseményt.

Nyolc hét múlva, július 29-én kezdődik Budapesten a 15. Maccabi Európa Játékok, amelyet hivatalosan egy nappal később Áder János köztársasági elnök, az esemény fővédnöke nyit majd meg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban - jelentette be Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke.
Amint a játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az augusztus 7-ig tartó rendezvénysorozatra 40 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2200 versenyző, s ez rekordrészvételnek számít a játékok 90 éves történetében. A sportolók 24 sportág 63 versenyszámában mérik össze tudásukat.
Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke közölte: a legnagyobb a 297 fős német delegáció lesz, Magyarország szintén rekordszámú, 214 sportolóval képviselteti magát, köztük MTK-sportolókkal.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője kiemelte: a budapesti központú Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye lesz.
– A Maccabi Európa Játékok több mint sportesemény, Európa legnagyobb zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvénye is egyben – hangsúlyozta a sportvezető, aki beszélt arról is, hogy nemcsak európai zsidó sportolók vesznek a játékokon, hanem meghívásos alapon az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, Dél-Afrikából, Ausztráliából és Izraelből is érkeznek versenyzők. 
Kiemelte, hogy a résztvevőknek napi háromszori kóser étkezést biztosítanak, s ez összesen 78 ezer adag étel elkészítését jelenti. Kitért arra is, hogy a játékokra érkező versenyzők és a további csapattagok összesen 27 ezer vendégéjszakát töltenek majd Magyarországon.

Forrás: MTI

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!