Kézilabda
Szőke Szonja

MTK-s sikerek az Atlétikai Szuper Liga Döntőben

Publikálva: 2016.09.05 Frissítve: 2016.09.05 Atlétika

Több éremmel is gazdagodott az MTK Budapest atlétikai szakosztálya a rangos magyar verseny után.

A Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centruma adott otthont a 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőjének, így az MTK Budapest atlétái hazai pályán léphettek pályára, rekortánra. Az elsőként induló versenyzőnk, Nguyen Anasztázia volt, aki 11.99-es idővel bronzérmet szerzett a női 100 méteres síkfutásban, Csóti Jusztina és Kaptur Éva mögött.

A 100 után következett a női távolugrás, ahol Krizsán Xénia mindössze három centire maradt le a dobogóról 5,86 méteres ugrásával.

A szombati nap utolsó dobószámában, a gerelyhajításban, melyet egy időben rendeztek a távolugrással, Moravcsik Angéla 49,08 méteres dobásával a harmadik helyet szerezte meg Szilágyi Réka és Bogdán Annabella mögött.

Kék-fehér szempontból a nap utolsó eseménye a női 100 gát volt, ahol Krizsán Xénia kiharcolta második negyedik helyét is. A 23 éves hétpróbázó 13.99-es idővel ért célba Kerekes Gréta, Kozák Luca és Répási Petra után.

A második nap elején rúdugrásban szoríthattunk Szűcs Krisztinának és Hornácsik Grétának. Előbbi a negyedik, utóbbi pedig a hetedik helyet tudta megszerezni az erős mezőnyben.

A negyedik helyezések sora a férfi gerelyhajításban tovább folytatódott, hiszen Magyari Zoltán 67,21-es dobása éppen erre volt elegendő.

A második nap legnagyobb sikereit Krizsán Xénia hozta, aki a súlylökésben és hárompróbában is a második helyet érte el. Előbbiben az olimpiai bronzérmes Márton Anita előzte meg, míg utóbbi számban az olimpiai nyolcadik Zsivoczky-Farkas Györgyi.

Krizsán a remek teljesítményének köszönhetően az MTK Budapest legeredményesebb atlétájának járó különdíját is megkapta a hétvége zárásaként.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!