Atlétika
Moravcsik Angéla

MTK-s éremeső az országos bajnokságokon

Publikálva: 2017.10.14 Frissítve: 2017.10.13 Ökölvívás

Minden korosztályban és mindkét nemnél, az őszi időszakban rendezik meg az ökölvívó országos bajnokságokat. Rózsa Mihállyal, az MTK Budapest szakosztályának ügyintézőjével beszélgettünk arról, miként teljesítettek a kék-fehér reménységek.

– Az ifi országos bajnoksággal kezdődött az MTK Budapest versenyzőinek őszi erőltetett menete. Hogy sikerült?

– Nagyon hasznos, sikeres verseny volt minden szempontból. Barbosu Tibi és Báki Alex is az eddig megszokottnál magasabb súlycsoportban ért el remek eredményt. Elsőéves ifiként hatalmas teher volt rajtuk, ennek ellenére hihetetlenül jól teljesítettek. Fantasztikus öklözést mutattak be, idősebb riválisaik ellen. Mindketten ezüstérmesek lettek, de míg Tibit valóban legyőzte ellenfele a szorítóban, Alex döntőbeli vereségénél a hazai győri publikum is a mi fiunkat látta jobbnak saját versenyzőjénél. Bakos Dominik harmadik helyezése előtt is megemelhetjük a kalapunkat.

– A serdülő bajnokságról is érmekkel sikerült visszatérni.

– A 12-13 éves gyerekeink első komolyabb versenyükön vettek részt. Lakatos Gyula a favoritot győzte le az elődöntőben, és csak a vírusos betegség vette el tőle a végső győzelmet, nem a fináléban rá váró ellenfele. Fontos részlet, amit ki kell emelnem, hogy a gyerekek végig töretlenül szurkoltak klubtársaiknak, vérbeli MTK-sként viselkedtek,  előttük is le a kalappal. Remek csapat a miénk, szuper közösség. Gyuszi ezüstje mellett Makra István bronzérme is felkerült a dicsőséglistánkra.

– Végül következett a hölgyek országos seregszemléje, ahol szintén dobogóra állhattak az MTK Budapest ökölvívói.

– Kovács Fanni és Pethő Bianka is harmadik helyen zárt úgy, hogy mindketten a későbbi bajnoktól kaptak ki az elődöntőben. A női mezőnyben jóval kevesebb az induló, mint a férfiaknál, de az MTK Budapest nagyon büszke, arra a négy aranyos és lelkes kislányra, akik úgy jutottak el a honi mezőny legjobbjai közé, hogy a közelmúltig szinte semmit sem tudtak még az ökölvívásról. A lányoknak olyan varázslatos a személyisége és a sportág iránti elkötelezettsége, hogy szinte észrevétlenül lettek közösségünk meghatározó tagjai. Drexler Géza – hogy finoman fogalmazzunk – korábban nem igazán volt rajongója a női bunyónak, de miután megtapasztalta, hogy ezek a lányok mennyire szorgalmasan járnak edzésekre, mennyire keményen dolgoznak azért, hogy bokszoló váljék belőlük, szinte teljesen átvette a képzésüket. Őt is meglepte, milyen szívesen foglalkozik velük, de erről még ma sem olyan nagyon szeret beszélni, csak csinálja. Név szerint kiemelve őket, azt kell mondanom, hogy Makula Vanda, Veér Orsi, Kovács Fanni és Pethő Bianka valódi példamutató MTK-s sportoló palánták.

– Milyen feladatok várnak még rátok idén?

– Október végén a juniorok országos bajnokságát rendezik meg Egerben, ahol Barbosu Alextől és Tanka Tomitól konkrétan aranyérmet várok. Később nemzetközi versenyekre utazunk. Persze a legfontosabb, hogy a hétköznapokon töretlenül dolgozzunk a gyerekek fejlődéséért és szeretett klubunkért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!