Kézilabda
Andróczki Flóra

MTK győzelem a riválisok rangadóján

Publikálva: 2015.03.04 Frissítve: 2015.03.04 Sakk

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az MTK I. szoros küzdelemben nyert a Honvéd ASE ellen, a másodosztályú nemzeti sakk csapatbajnokság hetedik fordulójában.

MTK I. - Honvéd ASE 6,5-5,5

A bajnokságot továbbra is a rivális egyesület vezeti (fél ponttal), a lélektani előny azonban már az MTK-nál van, a bajnokság hajrája előtt.

Az első táblán Tolnai Tibor és Kállai Gábor nagymesterek küzdelme, kiegyenlített állásban, döntetlennel zárult. A másodikon Radnai Ádám szemre tetszetős állást hozott ki Varga Zoltán nagymester ellen, de a nyeréshez nem volt elég. A harmadik táblán Petrán Pál pozíciós nyomása ellen Boros Daninak sajnos nem volt orvossága. A negyediken Marosi Levente jól játszott, kedvező állást épített ki a sakklegenda, Dr. Liptay ellen, de rossz stratégiai döntés után hátrányba került, és vesztett. Az ötödik asztalon Szepes Tamás, sajnos, ezúttal nem sokat tudott felmutatni Rigó János ellen. A hatodikon Dr. Szabó Zsolt egyenlő középjáték után, gyöngén játszotta a végjátékot, így ellenfele, Szabolcsi János nyert. A hetedik táblán Dr. Nagy Ervin pozíciósan felőrölte Bíró András ellenállását.

A nyolcadik táblánál Honos Attila igen nehéz ellenfelet kapott, Horváth Zoltán FIDE-mestert, aki ebben az idényben még nem játszott. Most sem szerzett pontot, mert Attila jobban tájékozódott az időzavaros bonyodalmakban. Terbe Zsuzsanna érdekes pozíciós küzdelem után remizett Csáti Olivérral. Terbe Julianna – aki nem mellesleg már a 15. helyen áll az aktív magyar sakkozónők listáján – szépen nyert a rutinos Murin János ellen. A tizenegyedik táblán Berta Sándor felborította az egyensúlyt, és a kölcsönös támadás során ő mattolt először. A tizenkettediken pedig Laza Szabolcs villámgyőzelmet aratott Rabovszky ellen.

Szabolcsi János, csapatkapitány (MTK): – Játékosaink, edzőink vezetésével komolyan készültek erre a meccsre. A győzelemben ennek nagy szerepe volt. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik kikaptak. Kállai Gábor és Radnai Ádám után, a csapatunk nagyjából egyforma erejű sakkozókból áll, természetes, hogy a 3-7. táblán nehezebb, lejjebb könnyebb dolga van sakkozóinknak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!