Kézilabda
Szőke Szonja

MTK Budapest: Magasabb osztályba léphet!

Publikálva: 2015.05.27 Frissítve: 2015.05.27 Sakk

A 2014/15. csapatbajnoki szezon végeztével az NB II Erkel-csoportjában győztes MTK, valamint a Budapesti I. osztályban ezüstérmes MTK II. is jelezte a szövetségnek, magasabb osztályba lépne. A kérdés a versenybíróság döntésének értelmében eldőlt, mindkét gárdának sikerült a feljutás, ahogy korábban a harmadik számú csapat is kiharcolta az erősebb ligába való költözést.

A magasabb osztályba lépéshez – elméletileg – osztályozó mérkőzésekre lett volna szükség, azonban több együttes visszalépésének köszönhetően, játék nélkül vívták ki az MTK Budapest csapatai az előkelőbb bajnoki osztályban való szereplés jogát.

Az NB I/B két 10 résztvevős csoportjának két-két helyére a hat NB II-es bajnok pályázhatott, a feljutásról pedig a versenykiírás szerint háromfős csoportokban zajló körmérkőzés döntött volna. A Sakk Egylet Nagyatád és az Újszászi VVSE visszalépése miatt viszont, a kiírt osztályozók okafogyottá váltak. A Magyar Sakkszövetség Versenybíróságának döntése értelmében az MTK Budapest, az NB II. Barcza csoportjában nagy fölénnyel diadalmaskodó DVTK - EMSE csapatával együtt az NB I/B. keleti, Maróczy Géza nevét viselő csoportjában szerepelhet a 2015/16. évadban.

Az MTK II. a Budapest I. osztályában csak második lett az Aquaréna-Kőbánya SC II. mögött, így nem szerzett jogot az NB II-es osztályozóra nevezéshez. Ennek ellenére a Budapesti Sakkszövetség ajánlásának köszönhetően a Versenybíróság szakmai indokok alapján (a gárda veretlenül zárt az ország legerősebb területi bajnokságában) osztályozó mérkőzés nélkül fogadta el az MTK II. nevezését az NB II-be. A budapesti csapatok a Breyer, vagy az Erkel csoportba kerülnek beosztásra, ám arról még nincs döntés, hogy a kék-fehérek ősztől melyikben folytathatják. Az MTK II. (korábban Rákosligeti AC II. néven) indulása óta minden évadban feljutott, immáron zsinórban harmadszor lépett át újoncként azonnal aktuális bajnoki osztályán.

Az MTK III. a Budapesti III. osztályt már március elején utcahosszal megnyerte, így a területi bajnokság II. osztályába jutott, vagyis a 2014-ben újjáalakult MTK sakkszakosztály három legerősebb felnőtt csapatának sikerült év végére magasabb osztályba jutni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!