Taekwondo
Patakfalvy Luca

MTK Budapest II. – Szigetszentmiklós 4,5-7,5

Publikálva: 2017.09.26 Frissítve: 2017.09.26 Sakk

Vasárnap délelőtt, a Szigetszentmiklós ellen játszotta első mérkőzését az NB II Erkel csoportjában az MTK Budapest II. sakkcsapata.

Az első táblán Berta Sándornak nem volt sok esélye feketével a több mint 200 élővel erősebb Barátosi Dániel, nemzetközi mester ellen. Sajnos egy kiskombináció elnézése után, Berta már csak a csapat érdekében tanúsíthatott több órás ellenállást. A második táblán Laza Szabolcs biztos kézzel tartotta az egyensúlyt Papp Gellért ellen, a fél pontot nem fenyegette veszély. Fodor Balázs éles változatban vívott hatalmas csatát dr. Kahn Evarth nemzetközi mesterrel, és a kölcsönös időzavarban Balázs pontos védekezése meghozta a gyümölcsét. Lyell Mark, a román vendégjátékos, Martian Dragos Dániel ellen mindent megpróbált, tényleg két királyig játszott, de csak a pont felét sikerült begyűjtenie. Nagy taktikai csatát hozott a Szalánczy Emil – Honos Attila meccs, ahol Attila jó felkészülése és pontos védekezése győzelmet ért. Molnár József, a tőle megszokott szellemes, kombinatív játékot játszotta, de sajnos az időzavar és Kerek Krisztián precíz védekezése a több, mint 200 élővel többel rendelkező ellenfél győzelmét hozta.

Kovácsy Barna ellen – fehérrel – Kerek Csaba meg sem próbált nyerni, gyors remi lett a vége. Vitályos Márton egyenlő állásban rosszul cserélt, és a végjátékban meg kellett adnia magát. Gehér Koppány – sötéttel – nagyon biztosan használta ki dr. Bognár Csaba pontatlanságait, győzelme egy percig sem volt kétséges. Juhász Ágostonban sokáig reménykedtünk, de éppen a bonyodalmak csúcsán fogyott el az idő és az erő, vereség lett a vége. Kálóczi Kristóf sokáig nagyon kevés idővel, szívósan védte hátrányosabb állását, aztán a 40. után ellenjátékhoz jutott, az ellenfél rosszakat lépett. Sajnos Kristóf a 30 másodpercekből élt, így két, feladványszerű nyerést nem vett észre. Így is gyalogelőnyös bástyavégjátékot hozott ki, de a nyerés keresése közben túllépte a gondolkodási időt. Az utolsó táblán Virág Bálint ígéretes minőségáldozatot hozott, de nagyon rosszul, vesztő végjátékra bonyolított le. Sajnos a rossz lebonyolítás volt ennek a fordulónak a szakmai vezérmotívuma.

A következő fordulóban a Fóti SE ellen javíthatnak a kék-fehérek.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!