Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

MTK Budapest II. - Debreceni EAC 2-0 (1-0) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.05 Frissítve: 2017.11.05 Labdarúgás

Otthon tartottuk a három pontot.

MTK Budapest II - Debreceni EAC 2-0 (1-0)

MTK Budapest: Fadgyas – Schrammel, Sziklási, Nagy Zs., Forgács – Lustyik, Szabó Á. – Szabó D., Palincsár, Szuhodovszki – Szerencsi.

Kispad: Varga, Varju, Androsch, Szekeres, Tóth, Lamperth.

Csere: Szabó D. helyett Lamperth (81. perc), Szerencsi helyett Tóth (84. perc), Palincsár helyett Szekeres (89. perc)

Sárga lap: Forgács (52. perc), Sziklási (79. perc)

Gólszerző: Szabó D. (26. perc), Szuhodovszki (75. perc)

Debreceni EAC: Csúri – Vékei, Nagy Z., Ménes, Csörgő, Kincses, Sós, Balogh, Nagy A., Nagy D., Madar.

Kispad: Sáfár, Bencze, Posta, Szarka, Kovács, Barabás, Illés.

Csere: Nagy A. helyett Szarka (60. perc), Vékei helyett Illés (73. perc), Csörgő helyett Kovács (77. perc)

Sárga lap: Nagy A. (60. perc), Csörgő (61. perc), Balogh (62. perc)

Kellemes, bár – a novembernek megfelelően – kissé hűvös idő fogadta második csapatunkat jelenlegi otthonában, a csepeli stadionban. Dinamikus csapat állt Pölöskei Gábor rendelkezésére, a széleken Schrammel, Forgács, Szuhodovszki és Szabó Dominik is komoly sebességet tud elérni, mellettük Palincsár Martin sem mondható lassúnak. Az előző fordulóban Tállyán elszenvedett vereséget szerette volna kijavítani a csapat, így ennek megfelelően kezdte a mérkőzést. 

Az első percektől letisztult játékot mutatott mindkét csapat, ellenfelünk főleg a fizikai fölényét próbálta érvényesíteni, nálunk a megszokott kreatív, sok passzos, gyors játék dominált. Helyzet után helyzet érkezett, de sem a középen kispasszos játék, sem a szélről beadott labdák nem hoztak sikert, egészen a 26. percig.

Bal szélről érkezett a beadás, középen pedig Szabó Dominik emelkedett, és fejelt a kapuba. A szélső – a szezonban – 11 alkalommal lépett már pályára, és ez volt harmadik gólja. (1-0)

Percekkel később Szerencsi ugrott ki egyedül a kapussal szemben, az utolsó ember – a büntetőterületen belül  – egyértelműen felrúgta, a játékvezető és a partjelző is jó helyről látta az esetet, de érthetetlen módon nem jeleztek. Két perc múlva a mi kapunknál volt hasonló helyzet, akkor is néma maradt a síp. 

A fordulást követően továbbra is fiataljaink dominálták a játékot, többször csak apróságokon múlt, hogy nem tudták tovább növelni az előnyt. Ez a 75. percig volt igaz, amikor Szuhodovszki Soma ugrott a legmagasabbra, és a bal alsóba fejelt, megszerezve csapatunk második gólját. Soma a szezonban hat gólnál jár, ebből ötöt fejjel szerzett. (2-0)

A hajrában Lamperth, Szekeres és Tóth is pályára lépett, értékes játékperceket kaptak, de az álláson nem tudtak változtatni, lehetőség ugyan akadt előttük, de az utolsó passzok, a döntések, vagy éppen a sebesség nem volt a helyén. Könnyed győzelmet aratott csapatunk, amiről Pölöskei Gábor is elismerően beszélt: – Megérdemelt sikert arattunk, ügyesen, stabilan játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, sajnos csak kettőt értékesítettünk, így van hiányérzetem, de a játékkal, eredménnyel és a győzelemmel elégedett vagyok. Két fejesgólt szereztünk, péntekenként kifejezetten erre készülünk, ennek az eredménye látható. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!