Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

MTK Budapest II. - Cigánd SE 2-2 (0-0) (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.25 Frissítve: 2018.03.25 Labdarúgás

Az utolsó percekben vesztettünk pontokat a Cigánd ellen.

MTK Budapest II.Cigánd SE 2-2 (0-0)

Csepel Stadion, 50 néző

Vezette: Borbás Bottyán Aurél, asszisztensek: Sebestyén László, Zahorecz Roland.

MTK Budapest: Varga B. – Szabó Zs., Sziklási, Szekeres, Lamperth – Dencinger, Schrammel – Gréczi, Bidzilya, Kisari – Tóth Z.

Kispad: Varasdi, Németh Á., Molnár B., Törőcsik, Kópis.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Kisari helyett Törőcsik (66. perc), Bidzilya helyett Molnár B. (90. perc), Gréczi helyett Németh Á. (93. perc)

Sárga lap: Gréczi (15. perc), Dencinger (57. perc), Tóth Z. (61. perc)

Gólszerző: Szekeres (73. perc), Gréczi (86. perc)

Cigánd SE: Sánta – Répási, Kovács, Molnár L., Baksa, Balla, Szegedi, Oláh, Toma, Svedyuk, Horváth.

Kispad: Deme, Sánta, Jáger, Varga K., Kis, Horváth, Timkó.

Vezetőedző: Szénay Péter.

Csere: Horváth helyett Timkó (46. perc), Balla helyett Jáger (55. perc), Répási helyett Kis (77. perc).

Gólszerző: Kis (88. perc), Toma (92. perc)

Ismét új összeállításban szerepelt második csapatunk. Az U19-es korosztályból a kezdőben kapott helyet Szabó Zsombor, Gréczi Márton, Dencinger Norbert és Bidzilya Anton, a kispadon Varasdi Dániel, Németh Ádám, Molnár Bence, Kópis Róbert, illetve az U17-esek középpályása, Törőcsik Péter foglalt helyet, így több újonc is debütált, illetve állt készen a tűzkeresztségre.

A borsodiak a tabella 10. helyét foglalták el a mérkőzés előtt, 8 ponttal lemaradva mögöttünk. Számunkra a dobogó volt a tét, győzelemmel, vagy döntetlennel a harmadik pozícióból várhattuk volna a 21. fordulót.

A találkozó elején óvatosabb játék zajlott, a fiatalok ismerkedtek a felnőtt futballal. Kisari és Gréczi, a széleken folyamatosan növelték a nyomást, utóbbi gólhelyzetig is jutott, ám rossz döntést hozott. Schrammel is közel járt a találathoz, de Sánta kifogott rajta.

Ellenfelünk kevés helyzetet alakított ki, pontrúgásaikat viszont Varga Bence hatástalanította, így gól nélküli állásnál ért véget az első játékrész.

A fordulást követően a vendégek kezdtek jobban, ám a néhány perces megilletődöttséget gyorsan mögött tudtuk hagyni, és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Fölényünk a 73. percben érett góllá: Tóth Zoltán keresztlabdáját Gréczi kezelte le, majd okosan a hosszú oldalra passzolt, ahol a pontrúgást követően a támadóharmadban maradt Szekeres Pál érkezett, és a kapuba lőtt.

A Cigánd többet kockáztatott, és ebből mi jöttünk ki jól. A 86. percben Gréczi Márton csapott le a vendégek által rosszul visszapasszolt labdára, és – a kapufa segítségével – megszerezte második gólunkat.

Az utolsó percekben jött a hidegzuhany. A 88. percben a csereként beálló Kis Gergő átlövése talált utat a kapunkba, majd a hosszabbítás utolsó percében Toma György szerzett gólt, pontot mentve a vendégeknek.

Pölöskei Gábor így értékelte a látottakat: – A mérkőzés előtt a döntetlennel is megelégedtünk volna, a játék képe alapján viszont már nem így érzek. Az elmúlt mérkőzéshez képest hét helyen változtattunk a kezdőben, főleg U19-es, de még U17-es játékos is volt a keretben. Örülök a mérkőzésen látottaknak, jól mozogtak a srácok, kiválóan futballoztunk. A végét elrontottuk, azt gondoltuk, hogy már megnyertük a meccset, a futball azonban kegyetlen. Ellenfelünknek alig volt kapuralövése, az utolsó öt percben pedig két gólt is szereztek. Így is megdícsértem a srácokat, biztató volt a játék.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!