Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

MTK Budapest – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 31-24 (15-7)

Publikálva: 2017.08.12 Frissítve: 2017.08.12 Kézilabda

Megérdemelten aratott nagyarányú győzelmet az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

MTK Budapest – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 31-24 (15-7)
Érd Aréna, 150 néző
Vezette: Natkai, Szalay

MTK Budapest: Terenyi, Putz – Szádvári 2, Sallai 3, Termány 4, Blaubacher, Tóth E. 2, Kovács G., Karnik 5 (4), Gorilszka 3, Dakos 6, Blazsek, Slakta 4, Juhász E. 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kecskeméti NKSE: Risovics, Pusztai – Gulya, Deáki, Nyikolajenko 1, Aron 2, Albert, Kaiser 2, Horváth D., Gulyás V., Varga N. 7, Kovács K., Németh K., Fauszt 3, Karalyos 1, Szabó E. 8 (2)
Vezetőedző: Marosán György

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-2, 12. p.: 7-2, 20. p.: 9-6, 28. p.: 14-6, 37. p.: 18-10, 45. p.: 19-18, 50. p.: 23-19, 56. p.: 28-21

Péntek délután játszotta utolsó mérkőzését a VII. Érdi Ipartestület Kupán az MTK Budapest női kézilabdacsapata. A kék-fehérek ellenfele ezúttal a K&H liga újonca, az Olga Nyikolajenkóval és Horváth Dórával felálló Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE volt.

A Lana Frankovics, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Stranigg Zsófi kvartettet továbbra is nélkülöző MTK Budapest kapta el jobban a kvázi bronzmeccs rajtját: még negyedóra sem telt a mérkőzésből, és már öt gól volt a kék-fehérek előnye. Az első félidőben több jó teljesítményt is láthattunk: Karnik Szabina, Lilija Gorilszka és Dakos Noémi egyaránt három-három gólig jutottak az első harminc percben, de Terenyi Bianka is szép védésekkel hívta fel magára a figyelmet.

Eleinte úgy tűnt, a második félidőben sem változik a játék képe, az első pár percben tartotta nyolcgólos előnyét az MTK Budapest. A 38. perc környékén aztán sebességet váltott a Kecskemét, végre fogást talált ellenfelén, és a játékrész derekán mindössze egy gólra olvadt a fővárosiak előnye. A kék-fehérek azonban nem törtek meg: a jó napot kifogó Dakos Noémi, illetve a rendkívül agilisan mozgó Sallai Nikolett vezetésével szépen visszaszerezték a fórjukat. A hajrára így aztán nem sok izgulnivaló maradt, az MTK Budapest győzelmét nem fenyegette veszély.

Az MTK Budapest a harmadik helyet szerezte meg a VII. Érdi Ipartestület Kupán, és legközelebb kedden, a Kisvárda ellen lép pályára.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!