Kézilabda
Andróczki Flóra

MTK Budapest – FK Proleter 2-2 (1-1) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.07.23 Frissítve: 2017.07.23 Labdarúgás

Döntetlennel zárták a felkészülést Feczkó Tamás tanítványai.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FK Proleter 2-2 (1-1)


MTK Budapest: Szentpéteri – Katona (Bori, 73.), Balogh, Gengeliczki, Deutsch (Bayer, 82.) – Vass P. (Gera, 73.), Vass Á., Borbély (Schäfer, 73.), Takács R. (Jakab, 73.) – Torghelle, Lencse
Vezetőedző: Feczkó Tamás

FK Proleter: Elesin (Toseski, 32., Krunics 60.) – Musikics (Lukics, 46.), Andrejevics, Jovics (Obrenovics, 52.), Csukovics (Stojsics, 63.) – Ilics (Petrovics, 67.), Plavsics (Pekovics, 85.) – Novakovics (Mihajlovics, 63.), Peralovics (Lemics, 58.), Csolovics (Brajovics, 52.) – Galics (Scsepanovics, 58.)
Vezetőedző: Zoran Govedarica

Gólszerző: Torghelle (36.), Lencse (48.), ill. Galics (29.), Scsepanovics (86.)
Sárga lap: Jakab (90.)

Egy héttel a rajt előtt, a szerb másodosztályú FK Proleter ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését az MTK Budapest labdarúgócsapata.

Feczkó Tamás sérülés miatt nem számíthatott Baki Ákosra, Farkas Balázsra, Kanta Józsefre, illetve Talabér Attilára. Jó hír azonban, hogy Demjén Patrik, Hrepka Ádám és Gera Dániel is felépült, utóbbi már a kispadra is leülhetett az újvidéki csapat ellen.

Eleinte a hazaiak birtokolták többet a labdát, többnyire a Proleter térfelén folyt a játék, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az első igazán komoly ziccerre a 12. percig kellett várni: Csolovics vihette egy az egyben a kapusra a labdát, el is tolta azt Szentpéteri mellett, de a visszazáró Deutsch Bence még a gólvonal előtt menteni tudott.

Fél óra telt el a meccsből, mikor Csolovics lépett ki a védők közül a balösszekötő helyén, beadására pedig Mladen Galics érkezett a legjobb ütemben, és szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Nem kellett azonban sokat várni a válaszra: alig pár perccel később Balogh Béla ugratta ki remek ütemben Torghelle Sándort, aki egészen az ötösig robogott, ott azonban a vendégek buktatták. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el: első próbálkozását még hárította Toseski, de a kipattantót már be tudta piszkálni a rutinos támadó.

Az első játékrészben több gól már nem esett, így 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Alig telt el három perc a második félidőből, mikor Borbély végzett el szabadrúgást az MTK Budapest térfelének közepéről. Ívelése a védők közül kilépő Lencse Lászlót találta meg, aki elhúzta a labdát a rárontó kapus mellett, majd az üres kapuba lőtt.

A második hazai gólt követő 10-15 percben szinte összes játékosát lecserélte Zoran Govedarica, a Proleter mindent megmozgatott az egyenlítésért. A 71. percben Mihajlovics járt közel az egyenlítéshez: betört a tizenhatoson belülre, de a rövidbe tartó lövését Szentpéteri védeni tudta.

Pár perccel a rendes játékidő lejárta előtt a csereként beálló Scsepanovics kapott labdát a tizenegyespontnál, első próbálkozását földöntúli bravúrral még hárította Szentpéteri Viktor, de a kipattanóra is a szerb támadó érkezett elsőként, és közvetlen közelről egyenlített.

Az MTK Budapest tehát döntetlennel zárta a felkészülést, és kezdheti a visszaszámlálást a jövő vasárnapi, Csákvár elleni rajtra.

Feczkó Tamás:Voltak biztató momentumok, voltak lehetőségeink, ziccereink, de az összkép kicsit csalóka. Bőven van még mit javítani a rajtig. 

 
 
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!