Kézilabda
Szőke Szonja

MTK Budapest - Ceglédi VSE 2-1 (1-1) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.06 Frissítve: 2017.08.06 Labdarúgás

Második mérkőzésünkön is három pontot szereztünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítését ide kattintva érhetik el. 

MTK Budapest – Ceglédi VSE 2-1 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 951 néző
Vezette: Molnár A. (Bertalan, Hofbauer)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Vass Á., Borbély (Jakab, 70.), Takács R. (Schäfer, 60.) – Torghelle, Lencse (Bori, 89.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Ceglédi VSE: Mursits – Nánási, Virág, Farkas J. (Szabó V., 24.), Peszmeg, Sándor I. (Albert I., 33.), Preklet, Farkas A., Damásdi, Hujber, Asztalos (Peres, 56.)
Vezetőedző: Klausz László

Sárga lap: Borbély (6.), Vass P. (82.), ill. Virág (43.)
Gólszerző: Torghelle (18., 79.), ill. Albert I. (45+2.)

A Merkantil Bank Liga második fordulójában a Ceglédi VSE látogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. Jól ismerjük a ceglédieket, mivel a felkészülés első mérkőzésén épp őket győztük le 3-0-ra Üllőn.

Feczkó Tamás azonban ezúttal sérülés miatt nem számíthatott Baki Ákosra, Farkas Balázsra, Hrepka Ádámra, Kanta Józsefre, illetve Talabér Attilára, így még véletlenül sem vehette félvállról a mérkőzést.

A találkozó előtt dr. Deutsch Tamás és Polyák Balázs, sportigazgatónk köszöntötte Heves Juditot, aki 45 (!) éven keresztül szolgálta fáradhatatlanul a klubot titkárságvezetőként, ám idén nyáron nyugdíjba vonult.

Fölényünk a 17. percben érett góllá: Gengeliczki futott el a bal szélen, beadásába még bele tudtak fejelni a vendégvédők, de a lehulló labdát Takács Ronald másodszor is középre játszotta, és Torghelle Sándor a kapu torkában nem hibázott. (1-0)

Már az első játékrészben két cserelehetőségét is kihasználta Klausz László – igaz, úgy tűnt, mindkétszer kényszerűségből –, és sajnos be is jött a számítása. A hosszabbítás második percében Damásdi Alex adott be jobbról szögletet, és középen épp a csereként beállt Albert István emelkedett a legmagasabbra, így 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben folytatódott dominanciánk, többet birtokoltuk a labdát, többnyire a vendégek térfelén folyt a játék. A 75. percben is közel jártunk a vezetés ismételt megszerzéséhez, ám ekkor még a keresztléc hárított Katona Máté próbálkozását követően.

Alig négy perccel később azonban már ismét nálunk volt az előny: bedobást követően Vass Patrik adhatott be jobbról, Torghelle Sándor pedig védhetetlenül a hosszú alsóba csúsztatta a labdát. (2-1)

A hátralévő időben több gól már nem született, így két meccsen hat pontot szerezve, önbizalommal telve utazhatunk Békéscsabára, augusztus 13-án, a harmadik fordulóban.

Feczkó Tamás:Az első félidőben jól játszottunk, nagyon sok lehetőségünk volt, az ilyen mérkőzéseket le kell tudni zárni, be kell lőni a helyzeteket. A vezető gól után kicsit megnyugodtunk, túljátszottuk a helyzeteinket. Még jókor jött az ellenfél egyenlítő gólja, így a második félidőre már máshogy kellett kijönnünk: végig domináltunk, az ellenfél tizenhatosán belül voltunk, örülök, hogy összejött a győztes gól. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!