Atlétika
Szabó Beatrix

Motiváltak voltunk, visszavágtunk

Publikálva: 2017.12.13 Frissítve: 2017.12.14 Kosárlabda női

Junior leány kosárlabdázóink hétközben nagyszerűen helytálltak a Török Flóris Törekvés ellen.

A regionális junior bajnokság közép csoportjának felsőházi rájátszásában hétközi mérkőzés várt a Konta Gyula irányította együttesre. A BEAC Újbudát oda-vissza legyőzték a lányok, de a Török-Flóris Törekvés otthoánban 77-53-as vereséget szenvedtünk.

Szerencsére emlékeztünk erre a két héttel ezelőtti vereségre, ami mély nyomokat hagyott bennünk. Erre tudtunk szerdán alapozni, a lányoknak volt „törleszteni” valója és ennek megfelelően is léptek pályára.

Jól és bátran kezdtünk, még eredményesek is voltunk, be-betaláltunk. Fölényünk biztos volt és ezt jól is tartottuk, védekezésünk is hellyel-közzel rendben volt, és az általánoshoz képest, ezúttal több épkézláb támadást vezettünk. Kontroll alatt tartottuk az ellenfelet, irányítottuk a játékot, tudatosan játszottunk.

A középső két negyed egálos lett, bár a kezdeti rohamok miatt, a harmadik negyed közepén már 20 ponttal is mentünk. A zárónegyedet is uraltuk, bár az ellenfél letámadása így is mindig meglepett minket. Sajnos sok labdát ajándékoztunk ellenfelünknek, mert elkapkodtuk a labdafelvitelt, amint észhez tértünk, higgadtak maradtunk, kipasszoltuk őket és kosarat szereztünk.

A mérkőzés krónikájához hozzá kell tennünk, hogy szerda este ellenfelünk puhább volt a megszokottnál, mégis több faultot kapott, mint legutóbb, amikor sokkal keményebb meccset játszottunk. Ezúttal már mi is tudtuk mihez kell alkalmazkodnunk, az apró hibák ellenére, részben ez is hozta meg a sikerünket.

MTK Budapest - Török Flóris-Törekvés SE 87-65 (22-10, 22-20, 23-22, 20-13)

Konta Gyula: – Fontos elraktározni a mai játékot, talán idei legjobb meccsünk volt. Így kell folytatnunk tovább, hiszen januárban kezdődnek a csoportmeccsek az „A" döntőbe jutásért. Korántsem feltett kézzel megyünk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!