Kézilabda
Porobic Zoé

Moravcsik Angéla: Edzés, pihi, ebéd, pihi, edzés, vacsi és vége … (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.04.24 Frissítve: 2017.04.23 Atlétika

Moravcsik Angéla, többszörös országos bajnokkal, a junior Európa-bajnokságon döntős gerelyhajítójával, a Brüll Alfréd Akadémia tagjával, a BME gazdálkodás-menedzsment-szakos hallgatójával a BME GTK weboldalán jelent meg interjú.

– Hogyan találtál rá a gerelyhajításra?

– Nyolcéves koromban kezdődött. Másodikban kölyökatlétikát rendeztek az iskolában és lehetett jelentkezni. Gondoltam, csináljunk valamit a sulin kívül is, miért ne? Legyen az atlétika! Elkezdtünk atlétikaversenyekre járni, akkor még futottam, távolugrottam, mindent csináltam, ami atlétika, de legjobban a kislabdadobás ment. Amikor ötödikes lettem, a Váci Reménységek vezetőedzője lett az osztályfőnököm. Ő levitt a pályára, kezembe adott egy gerelyt, mert tudta, hogy jól dobom a kislabdát, és mondta, hogy lássak hozzá. Ott kezdtem gerelyezni, úgy, hogy előtte soha életemben még csak nem is láttam ilyet élőben. Az osztályfőnököm akkor meglátta, hogy van hozzá tehetségem és elkezdett velem foglalkozni. Ez tizenegy éves koromban történt.

– Melyik egyesületnél vagy?

– Az MTK Budapestnél már két éve. Előtte a Váci Reménységhez jártam, ott két edzőm volt, és amikor el kellett döntenem, hogy hova jövök egyetemre, akkor keresett meg az MTK. Mivel Pestre akartam jönni, úgy voltam vele, hogy elfogadom mindenféleképpen az ajánlatukat, mert profibb szintre léphettem ezáltal.

A teljes cikk ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!