Atlétika
Nemes Rita

MK: Győzelem a DEAC otthonában (GALÉRIA, VIDEÓ)

Publikálva: 2019.10.30 Frissítve: 2019.11.03 Labdarúgás

Továbbjutottunk a kupában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DEAC–MTK Budapest 0-3 (0-0)

Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya, 800 néző

Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki, Vrbovszki Pál)

Gólszerző: Katona (55.), Nagy (60.), Szatmári (85.)

Sárga lap: Szatmári (70.)

DEAC: Szabados – Nagy, Papp, Soltész, Balogh – Sándor (Karikás, 61.), Spitzmüller Sigér Bíró – Bárány (Bárány, 76.), Urbin (Sidibe, 45.)

Vezetőedző: Kondás Elemér

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Pintér, Varju, Nagy – Kanta, Cseke (Mezei, 75.), Palincsár – Vass (Szatmári, 63.), Lencse (Szerencsi, 71.), Katona

Vezetőedző: Michael Boris

Labdarúgócsapatunk a Magyar Kupa 7. fordulójában Debrecenbe utazott, ahol az NB III Keleti csoportjának második helyezettje, a DEAC otthonában lépett pályára. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, viszont Bárány kiszorított helyzetből jócskán mellé lőtt. A 8. percben Vass kínálta meg Szabadost körülbelül 20 méterről, ám a DEAC kapusa biztosan hárított.

Az első húsz percben nagyrészt a debreceni térfélen tartottuk a labdát, míg a hazai alakulat gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A 22. percben Sándor távoli próbálkozására hördült fel a hazai publikum, azonban a lövés elkerülte a kaput.

Három perccel később Cseke szerzett labdát a DEAC tizenhatosa előtt, majd szépen tekert a hosszú alsó felé, de Szabados hárítani tudott. A 30. percben Lencse kapott jó kiugratást, először rossz döntést hozott, de visszakapta a labdát a hazai védőktől, második kísérlete pedig elakadt a kapusban.

A 35. percben szabadrúgást lőhettünk 23 méterre a kaputól, Kanta remekül tekert a rövid alsó felé, ám a kapufáról kifele pattant a játékszer. A 40. percben Katona szöktette Vasst, aki picit kiszorított helyzetből, kapásból az oldalhálót találta el. Újabb lehetőség híján 0-0-s állásnál mentünk az öltözőbe.

A 45. percben Sidibe állt be a hazaiakhoz, és a 48. percben helyzetbe is került, de Varga nagyot védett, a kipattanót pedig Sigér rúgta fölé.

Az 55. percben sikerült megszereznünk a vezetést: Katona kapta meg a labdát, gyönyörűen kényszerítőzött Lencsével, majd Szabados fölött a kapuba emelt. (0-1)

Öt perccel ezután megdupláztuk az előnyt: Katona passzolt Nagyhoz, aki pazar mozdulattal, fordulásból lőtte ki bal lábbal a hosszú sarkot. (0-2)

A 78. percben a csereként beálló Mezei kapta meg a labdát a tizenhatos előtt szép támadást követően, kapáslövéssel próbálkozott, de nem találta el a kaput.

A második gól látszólag megfogta a debrecenieket, a mieink pedig nyugodtabban futballoztak a kétgólos előny tudatában.

A 85. percben Palincsár csapott le a labdára az ellenfél térfelén, Szatmárihoz passzolt, ő pedig higgadtan tekert ballal a hosszú alsóba. (0-3)

Újabb gól már nem esett a végő sípszóig, így bejutottunk a Magyar Kupa következő körébe.

A teljes mérkőzés visszanézhető itt:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!