Atlétika
Krizsán Xénia

Mínusz 29-ből plusz 21

Publikálva: 2019.05.06 Frissítve: 2019.05.06 Kosárlabda női

11 éveseink nagyon szép győzelemmel búcsúztak bajnokságuktól: a március végén őket 29 ponttal legyőző BLF/Honvéd fiúcsapatát szombaton 21 ponttal verték meg – ezzel megnyerte csoportját, és feljebb lépett az MTK Budapest!

Malév Pandák–MTK Budapest 42–32 (8–1, 7–13, fb.: 10–6, 10–2, 7–10)

A csapat tagjai: Deák Katalin 2, Lambert Luca 1, Horváth Borsika 10, Schmidt Gréta 1, Matkovits Alma 14, Korpás Júlia 1, Ullrich Stella, Ritter Annarose, Kendelényi Léda 1, Hayashi Erika 1, Máthé-Mózes Emma 1, Hapsz Emese

Utolsó két mérkőzésünkhöz érkeztünk a Kenguru-bajnokságban. Az előző fordulóban szintén a Malév csapata ellen játszottunk, sajnos kikaptunk, így fűtött minket a visszavágás vágya – azonban az első negyed után nem úgy nézett ki, hogy sikerülni fog. A második játékrészben jobban támadtunk, ennek köszönhetően faragtunk a hátrányból. A félidőben a büntetőzés jól sikerült, hat kosarat szereztünk, azonban megsüvegelendő ellenfelünk hibátlan teljesítménye. A harmadik negyedben ugyancsak eredménytelenül próbáltuk támadni a Pandák gyűrűjét, az utolsó tíz percben pedig nem tudtunk már fordítani, vereséggel kezdtük a napot.

MTK Budapest–BLF/Honvéd 58–37 (3–9, 17–10, fb.: 7–7, 7–5, 24–6)

A csapat tagjai: Deák Katalin 3, Lambert Luca 1, Horváth Borsika 20, Schmidt Gréta 1, Matkovits Alma 22, Korpás Júlia 1, Ullrich Stella 1, Ritter Annarose 3, Kendelényi Léda, Hayashi Erika, Máthé-Mózes Emma 6, Hapsz Emese

Egymeccses pihenő után a fizikailag nálunk erősebb BLF következett, amelytől két fordulóval ezelőtt közel harmincpontos vereséget szenvedtünk. Szerencsére a mostani teljesítményünkön ez nem látszódott, bátran játszottunk, küzdöttünk a labdákért. Az első negyedbeli hatpontos hátrányt a második tíz percben egypontos előnyre fordítottuk át. A döntetlent hozó félidei büntetőzést követően sikerült két ponttal növelni előnyünket a harmadik szakasz végére. Ez a teljesítmény erőt adott nekünk a záró játékrészre, és szárnyaltak a lányok: jó védekezéseinket rendre indításgólokkal koronáztuk meg. Öröm volt nézni, milyen magabiztossággal szállítjuk a kosarakat! Huszonnégy pontot értünk el tíz perc alatt, és magabiztos huszonegy pontos győzelemmel búcsúztunk ettől a sorozattól.

Mivel a BLF csapata egy ponttal megverte a Pandákat, így körbeverés alakult ki a csoportban. Jobb kosárkülönbségünknek köszönhetően mi léptünk egyet feljebb! Nagyon jót tett számunkra a két mérkőzés közötti pihenőidő. Ilyen lelkesnek még nem láttuk a csapatot, mint ahogy a második találkozón játszott. Öröm volt nézni a lányokat, ahogy szurkolnak egymásnak a pályán kívülről, és önbizalomtól telve dobják a kosarakat a parketten. Gratulálunk ehhez a teljesítményhez!

Molnár Róbert: – Nehezen kezdődött a szezon. Az első három fordulóban létszámgondokkal küzdve álltunk ki az aktuális ellenfelekkel szemben, így hiába értünk el jó eredményeket, mivel nem voltunk elegendően, rendre mi veszítettünk papíron. Aztán a negyedik fordulótól kezdve mindig ki tudtunk állni, és jöttek az eredmények is. Be-becsúsztak vereségek, de ez egyáltalán nem fontos. Ebben a korban sokkal többet jelent, ha a lányok megszeretik a kosárlabdát és magát a versenyzést. Szerencsére ez így történt, jó kis gárda alakult ki! Köszönöm a szülőknek is a támogatást, hogy tizenkét-tizenhárom fős rotációból mindig sikerült elegendően összejönni egész évben a találkozókra. Végül a húszcsoportos régióból a hatodikban végeztünk, ami rendkívül jó teljesítmény! Kiemelném két meghatározó játékosunkat, Horváth Borsikát és Matkovits Almát, akik húzóemberei voltak a csapatnak. Rajtuk kívül is természetesen mindenkire büszke vagyok, az egész csapat kellett ehhez a teljesítményhez, jelentsen az néha jó védekezést, bedobott félidei büntetőt, gólpasszt, lepattanót, vagy szurkolást a padról. Mindenkire szükség volt minden meccsen! A 2008-as születésűek feljebb lépnek az U12-sek közé, nekik sok sikert kívánok abban a korosztályban is! Szép volt, lányok!

Mínusz 29-ből plusz 21

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!