Keresés

Mint egy falat kenyér (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.14 Frissítve: 2019.04.14 Kézilabda

Szakosztályunk története során először győztük le a Dunaújvárost - a lehető legjobbkor.

MTK Budapest–DKKA 26-24 (15-13)
Elektromos csarnok, 200 néző
Vezette: Nagy F., Túróczy

MTK Budapest: Győri – Slakta 1, Karnik 6 (2), Dakos 7, Kovács G., Tóth E. 3 (1), Fekete B. 3
Csere: Mihálffy 4, Stranigg 2, Bánfai
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 5 (1), Sirián 1, Szalai B. 3, Ferenczy 4 (1), Kazai 4
Csere: Vártok – Dombi, Bouti 1, Cifra, Nick 3, Molnár B.
Vezetőedző: György László

Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 3-3; 13. p.: 8-6; 24. p.: 12-12; 38. p.: 18-15; 48. p.: 20-18; 56. p.: 25-22

A K&H női kézilabdaliga 21. fordulójában csapatunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát látta vendégül az Elektromos csarnokban. A két együttes őszi meccsét 28-21-re a DKKA nyerte, és ezúttal is György László tanítványai voltak a mérkőzés esélyesei.

Bár a találkozó első gólja Ferenczy Fruzsina nevéhez fűződött, a mieink szinte azonnal fordítottak, és a játékrész során végig egy-két góllal vezettek. Ezúttal nyoma sem volt Debrecenben látott fásultságnak, Golovin Vlagyimir együttese lendületesen, a vendégeknél kevesebb hibával játszott, így a szünetben 15-13 állt az eredményjelzőn.

A második félidő – Mihálffy Adrien és Fekete Bozsana jóvoltából – két gyors hazai góllal kezdődött, így ekkor már négy volt közte, ám ennél jobban sajnos nem tudtuk lerázni az egyre jobban játszó Kohászt. A játékrész derekán két gólra olvadt az előnyünk, ám akárhányszor felzárkózni látszott ellenfelünk, mindig jött egy bravúros megoldás támadásban, esetleg egy Győri-bravúr, így szerencsére nem kellett nagyon izgulnunk. A lányok ezúttal a hajrához közeledve is meg tudták őrizni hidegvérüket, nem volt kapkodás, nem görcsöltek, és abszolút megérdemelten tartották itthon a két pontot.

Csapatunk a Dunaújváros legyőzésével hatalmas lépést tett a bennmaradás felé, ám jövő szombaton már újabb kihívás vár Tóth Eszterékre: a Vác otthonában lépünk pályára.

Golovin Vlagyimir:Korábban többször is rosszul jöttünk ki a meccsek hajrájából, ezúttal viszont türelmesen és okosan játszva ki tudtuk használni a lehetőségeinket.MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!