Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Mindhárom váltónk elődöntős Salt Lake Cityben (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.11.10 Frissítve: 2018.11.10 Rövidpályás gyorskorcsolya

Nagyszerűen indították a mieink a világkupa-sorozat második állomását Salt Lake Cityben.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összetételű, múlt vasárnap világrekordot futó csapat ezt úgy tette meg, hogy mindössze három körön keresztül szorult a második helyre az 5000 méter alatt, egyébként végig az élen korcsolyázott.

Magabiztosan vette az első akadályt az ezúttal a legerősebb összetételben jégre lépő vegyes váltónk is: a Liu testvérek, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca nem bízott semmit a véletlenre, szintén futamgyőztesként lépett tovább.

A Jászapáti, Bácskai, Sziliczei-Német Rebeka, Knoch Marta összeállítású női váltónk jó időeredményének köszönheti az elődöntőbe jutást, ám ez az eredmény (4:10.871) éppen azt mutatja, hogy a formálódó, alakuló női sor is egyre inkább összeérik, így jobb és jobb teljesítményre képes.

Az egyéni küzdelmek során Liu Shaolin, Liu Shaoang, Varnyú Alex, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca 1000 méteren a negyeddöntőbe jutott, ötszázon a Liu-testvérek, Jászapáti és Burján Csaba vette sikerrel az akadályokat, míg ezerötszázon Burján remekelt, így jégre léphet a szombat esti elődöntőben.

– Eddig ahhoz szoktam hozzá, hogy inkább a sorozat második állomására lendülünk bele igazán, ám már Calgaryban is jól szerepeltünk, a négy érem, közte a két arany és a férfiváltó világrekordja igazán szép teljesítmény. Ha ahhoz képest lendülünk bele itt, Salt Lake Cityben, nyilván nagyon boldog leszek – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edzője és menedzsere, az MTK Budapest szakosztályvezetője. – Az első napot jól zártuk, mindhárom váltónk az elődöntőbe jutott, és legerősebb korcsolyázóink is sikeresen szerepeltek, magabiztosan jutottak tovább. Örömteli, hogy a fiataloktól láthattunk egy-két, jól kivitelezett taktikai és technikai megoldást, ez pedig a jövőre nézve biztató.

(Forrás: Nemzeti Sport)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!