Keresés

Mindent energiát mozgósítottunk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.05.11 Frissítve: 2018.05.11 Röplabda

Hatalmasat küzdöttek a lányok, de hajszállal végül lemaradtunk az Extraligáról.

MTK Budapest–Vasas Óbuda 2:3 (-20, 16, -19, 22, -16)
a párharcot a Vasas nyerte 3:1-re

MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 14, Kötél 4, Takács D. 15, Kis R. 10, Godó 1, Takács B. 15

Csere: Nagy F. (liberó), Legros 22, Nyuka 2, Lesi 1

Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas Óbuda: Durst 2, Török K. 15, Papp O.  11, Németh A. 11, Kostelanská 21, Simics 8,

Csere: Juhár (liberó), Kiss G. (liberó), Capelli 2, Vietti 1, Bodovics 12

Vezetőedző: Kőnig Gábor

Csütörtökön késő délután rendezték a Vasas Óbuda elleni, az Extraligába jutásért vívott párharc negyedik felvonását. Az összecsapás előtt köszöntötték április hónap legjobb utánpótlás-röplabdázóit: Lozsik Lorát, Nagy-György Csnegét, Kiss Kornéliát, Ajtony Szofit, Szőke Hannát, valamint Bugár Emesét. A három győzelemig tartó viadalon 2:1-re az angyalföldiek vezettek, így a szezon életben tartása volt a cél röpiseink számára.

Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban: pontosan játszottak, így 9-5-ös állásnál kénytelen volt időt kérni Tóth Gábor. Sajnos a játék képe nem változott, sőt, már 19-11-re is megléptek a vendégek. Vezetőedzőnk ekkor pályára küldte Dessaa Legrost – aki sokáig betegséggel bajlódott, így kérdéses volt a játéka – de a tetemes hátrányt így sem tudtuk lefaragni, és buktuk az első játszmát. (0:1)

A második szettre sokkal több energiával jöttünk ki, ami az eredményjelzőn is hamar meglátszott. Már a játszma elején elhúztunk néggyel, és hiába variálta sorait Kőnig Gábor, nem tudtak megoldást találni játékunkra, az előnyünk folyamatosan nőtt, és végül tíz ponttal hoztuk a szettet. (1:1)

A folytatásban ismét magára talált az angyalföldi alakulat, és a harmadik játszmát megint ők kezdték jobban. 8:4-es, majd 15:11-es hátránynál is időkéréshez folyamodott Tóth Gábor, utóbbi kicsit fel is pörgette lányainkat, és két egységre zárkóztunk. A szett végére állandósult a két-három pontos Vasas előny, majd három labdamenetet nyert zsinórban Kőnig Gábor együttese, így visszaszerezték az előnyt. (2:1)

A negyedik játszmában 7:7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezután zsinórban hat pontot szereztünk, hiába kért időt a Vasas vezetőedzője a sorozat közben. A vendégek azonban nem adták fel, és visszakapaszkodtak a szettbe, így 21:20-nál időt kért Tóth Gábor. A lányokra rendkívül jó hatással volt a szünet, és néhány pazar sáncnak köszönhetően 25:22-re végül hoztuk a szettet. (2:2)

A döntő játszma aligha alakulhatott volna izgalmasabban: 7:7-ig ismét nem tudott elhúzni egyik gárda sem, ezután azonban mindig 1-2 pontos előnyben voltak a vendégek. 9:7-es Vasas vezetésnél időt kért Tóth Gábor, ezután pedig hősiesen visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe. Egészen 16:16-ig nem tudott elszakadni egyik csapat sem, azonban ekkor két hibának köszönhetően két pontot nyert a Vasas egymás után, így övék lett a meccs, tehát ők játszhatnak jövőre az Extraligában. (2:3) 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!