Atlétika
Nemes Rita

Mindenkit megvertek (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.30 Frissítve: 2019.06.30 Kézilabda

Hullámzó mérkőzésen, a legerősebb riválist, a holland csapatot felülmúlva nyerte meg az érdi felkészülési tornát a leány U19-es kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir csapata így százszázalékos produkcióval hangolt a másfél hét múlva kezdődő győri kontinenstornára.

Tartalmas hetet zárt szombaton a győri U19-es kézilabda Európa-bajnokságra készülő leány juniorválogatott. Kedden sétarepülésen, csütörtöktől szombatig pedig az érdi Négy Nemzet-tornán vett részt a társaság.

A négycsapatos viadalon az első két akadályt simán vette Golovin Vlagyimir együttese, a szlovákokat 39-19-re, a horvátokat 31-22-re győzte le. A legnehezebb rivális azonban csak a harmadik fordulóban következett, a hollandok korosztályos alakulata várt a magyar lányokra az Érd Arénában.

Az Oranje az első öt percben alaposan ráijesztett a mieinkre, hiszen 5-0-s szériájával már rögtön a start után nagy előnyre tett szert. Az első negyedóra végeztével aztán helyreállt a világ rendje, a hazaiak Kuczora Csenge hétméteresét követően átvették a vezetést, majd lendületből az első félidő végére négygólos előnyt dolgoztak ki (17-13).

A szünet után úgy látszott, végleg sikerül megtörni a riválist, minden a tervek szerint haladt, egészen 30-24-ig. Akkor következett egy négyperces rövidzárlat, és a hollandok egy gólra zárkóztak. De a hajrában egyenlíteniük már nem sikerült, mindig volt valaki, aki válaszolni tudott a magyar csapatból, a végül győzelmet érő 34. gólt Vámos Petra szerezte meg (34-32).

A felkészülés célegyenesébe érő sikeralakulat ezzel tovább javította a már egyébként is pazar mérlegét: százszázalékos teljesítménnyel és tornagyőzelemmel hangolt a július 11-én kezdődő győri kontinenstornára.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!