Tenisz
Gálfi Dalma

Miklós Edit visszatért

Publikálva: 2017.08.27 Frissítve: 2017.08.25 Sísportok

Az MTK Budapest versenyzője túl van első havas edzésén.

A Magyar Sí Szövetség közleménye szerint sikeres havas tréningen van túl Miklós Edit, világkupa-dobogós alpesi sízőnk. Az MTK Budapest versenyzője még január 15-én, Altenmarkt-Zauchenseeben szenvedett csúnya balesetet, amelyet követően most állhatott először sílécre.

Miklós Edit a terveknek megfelelően a héten havas edzéseket végez vezetőedzőjével, Stefan Abplanalppal és a magyar válogatott csapattal a Saas-Fee gleccseren. A népszerű svájci pálya már tavaly is kiváló körülményeket biztosított Miklós Edit számára. A felkészülést az idei szezonra és a februári téli olimpiára ezúttal az alpesi síválogatott tagjai is itt végzik Stark Márton szövetségi kapitány irányításával. A fiatal tehetségek – többek között Tausz András, Tóth Zita, Kékesi Márton – együtt edzenek Miklós Edittel és Samsal Daliborral – adta hírül a szövetség.

Jól sikerült az első sízésem. Kontrollált tempóval csúsztunk, mindig figyelve a helyes technikára, pozíciótartásra – mesélte Edit. – A térdem nagyon jól reagált az első napra, különösebb fájdalmat nem éreztem. Stabilnak gondolom a térdeimet, a jobb lábamon térdortézist használok, hogy még biztonságosabbnak érezzem. Nagyon meg voltunk elégedve az első síedzéssel, a tervünk az, hogy fokozatosan növeljük a tempót és a terhelést.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az MTK Budapest versenyzője december közepén térhet vissza a világkupa-sorozat küzdelmeibe.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!