Kézilabda
Koronczai Petra

Mi is képesek vagyunk a csodára

Publikálva: 2017.05.26 Frissítve: 2017.05.26 Kézilabda

Golovin Vlagyimir ismét borítaná a papírformát.

A K&H női kézilabda liga 26., utolsó fordulójában az MTK Budapest a tabellán épp előtte álló DVSC-TVP otthonába látogat. A kék-fehérek egy esetleges győzelemmel megelőznék Tone Tiselj tanítványait, döntetlen esetén megőriznék nyolcadik helyüket, viszont ha kikapnak, minden bizonnyal visszacsúsznak a kilencedik helyre (a Kispest – Siófok meccs végeredményétől függően).

Az MTK Budapest meglehetősen rossz szériában van, legutóbbi négy bajnokiját mind elveszítette, a legutóbbit kedden, a Ferencváros ellen.

– Nem tudtuk megvalósítani, amit elképzeltünk – ismerte el Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – Az utolsó hazai meccsünkön szerettünk volna jobb eredményt elérni, de sajnos csak húsz percig voltunk pariban a Fradival, utána feljavult a védekezésük, és nem tudtuk tartani velük a lépést.

Szombaton újabb nehéz mérkőzés vár a kék-fehérekre: a bajnokság utolsó játéknapján a Hódos Imre Sportcsarnokban lesz jelenése Termány Ritáéknak.

– Örülök neki, hogy még van tétje a találkozónak: a hetedik, nyolcadik, kilencedik helyen is végezhetünk. Az első három hónap után nem hittük volna, hogy itt fogunk tartani, komoly sorozaton vagyunk túl – mesélte a 47 éves szakember. – Nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, felemás formában van a Debrecen. Volt egy rosszabb periódusuk, de mostanra lassan felépülnek a sérültjeik, kezdik az őszi formájukat idézni. Mi mindenesetre küzdeni fogunk, meglátjuk, mire lesz ez elég.

A két együttes februári meccsét – hatalmas meglepetésre – 25-19-re a fővárosiak nyerték, de Golovin Vlagyimir szerint nehéz lesz megismételni ezt a sikert.

Ugyanúgy kellene hozzáállni a mérkőzéshez, ahogy tettük azt februárban – vélekedett Vova. – Az utóbbi pár meccsen rengeteg labdát adtunk el, amit rendre megbüntettek az ellenfeleink, ezért szenvedtünk sokgólos vereségeket. Tehát a technikai hibák számát mindenképpen csökkenteni kell, jó lenne ésszerű döntéseket hozni, kerülni a rizikót. A papírforma ugyan nem mellettünk szól, de az már többször is borult ebben a szezonban, bízom benne, hogy mi is képesek vagyunk a csodára.

A szombati találkozó játékvezetői Kékes Csaba és Kékes Pál.

2017. május 27. 18:00 DVSC-TVP – MTK Budapest; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Hódos Imre Sportcsarnok (4028 Debrecen, Kassai út 46.)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!