Atlétika
Szabó Beatrix

Mentalitásból jeles (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.03.21 Frissítve: 2017.03.21 Kézilabda

Az utanpotlassport.hu beszámolója az U19-es válogatott macedóniai kalandjáról.

Az U19-es női kézilabda-válogatott Szkopjéban játszott Európa-bajnoki selejtezőket a hétvégén. Az MTK Budapest három játékosa is tagja volt a száz százalékos mérleggel záró nemzeti csapatnak: Háfra Noémi, Hlogyik Petra és Márton Gréta. Hajdu János tanítványai Macedóniát (33-18), Feröert (41-16) és Moldovát (65-20) is simán legyőzték.

Le a kalappal a gyerekek előtt, az utolsó meccsen, negyvengólos előnyben is iszonyúan motiváltan játszottak, mintha világbajnoki döntőt vívnának, úgy vetődtek a guruló labdára – mesélte a szövetségi edző. – Eleve úgy építettük fel a mérkőzéseket, hogy nem az ellenfelek ellen készültünk, hanem periódusokat játszottunk, elosztottuk a perceket. Az a helyzet, hogy nagy szakmai értéket nem képviseltek ezek a meccsek, de le kellett játszani őket. Ellenben készültünk itthon három napot, kint együtt töltöttünk újabb négyet, csapatépítésnek nagyon jól beillett a torna.

Tovább növeli a lányok sikerének értékét, hogy a szkopjei körülmények messze nem voltak ideálisak: előfordult, hogy nem jutott öltöző a lányoknak a meccs előtt.

Nem érdemes túlszínezni – mondta Hajdu. – Két öltözőt használhattak a csapatok, de ha megvárjuk, míg végeznek az előttünk lévők, nem készültünk volna el a bemelegítésre. A lányok a lelátón öltöztek át, törölközővel eltakarták magukat, jót nevettek az egészen.

Az Európa-bajnokságot július 27-től augusztus 6-ig rendezik meg Celjében.

A teljes beszámolót IDE kattintva olvashatják.  

(Fotó: Kisricso photo)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!