Kézilabda
Török Lilly

Méltó ellenfelei voltunk a Győrnek (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.26 Frissítve: 2017.03.26 Kézilabda

Nem vallottunk szégyent a világ egyik legjobb csapata ellen.

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 22-27 (11-16)
Elektromos Csarnok, 400 néző
Vezette: Altmár, Horváth M.

MTK Budapest: Hlogyik, Putz – Tóth E. 2, Nyikolajenko, Sztankovics, Szádvári 1, Slakta 1, Horváth D., Márton G., Kovács G., Blaubacher 1, Dakos 3, Termány 5 (2), Hosszu 1, Háfra 4, Frankovics
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Győri Audi ETO KC: Kiss É., Grimsbö – Mörk 3 (2), Görbicz 5 (4), Moharos 1, Amorim 3, Tomori, Groot, Broch 3, Bódi 8, Puhalák 2, Elghaoui 2
Vezetőedző: Ambros Martín

Kiállítások: 6, ill. 0 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-3; 13. p.: 3-6; 19. p.: 7-10; 23. p.: 9-10; 28. p.: 10-13; 35. p.: 13-19; 41. p.: 13-21; 48. p.: 17-24; 55. p.: 20-26

A K&H női kézilabda 17. fordulójában a listavezető Győri Audi ETO KC látogatott az MTK Budapest otthonába. A kék-fehérek legutóbbi négy hazai meccsüket megnyerték (Siófok, Debrecen, Kisvárda, Békéscsaba), ám Golovin Vlagyimir ezúttal nem számíthatott Jelena Abramovicsra, Lilija Gorilszkára, illetve Stranigg Zsófira.

Bár a mérkőzés első gólját Termány Rita jegyezte, a győriek mégis korán magukhoz ragadták a kezdeményezést. A vendégek hamar két-három gólos előnyre tettek szert, ám sokáig nem tudták lerázni az MTK-t. Ez nem kis részben a remek formában védő Hlogyik Petra érdeme volt, aki sok fejtörést okozott a vendégeknek. A 23. percben, 9-10-es állásnál még az egyenlítés sem tűnt lehetetlennek, de végül megremegtek a kék-fehér kezek, így Görbicz Anitáék le tudták szakítani ellenfelüket (11-16).

A második félidő rajtját a győriek kapták el jobban, majd mikor 35. percben az MTK kettős emberhátrányba került, úgy tűnt, nagy verésbe futhatnak bele a hazaiak. Nem sokkal később már nyolc góllal is vezettek Ambros Martín tanítványai, de a kék-fehérek nem törtek meg, sőt! Golovin Vlagyimir együttese faragni tudott hátrányából, Putz Klaudia remekül szállt be, és Márton Gréta is magabiztosan értékesítette mind a négy ziccerét (22-27).

Az MTK Budapest összességében remekül helytállt a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC ellen, de nem ünnepelhet sokáig, mivel szerdán már a Kispest otthonában kell nyernie.

Ambros Martín: – Gratulálok az MTK-nak, nagyon jól játszott. Nekünk az volt a fontos, hogy a győzelmet megszerezzük. A két pont megvan, és már eggyel kevesebb meccs van hátra a bajnokságból.
Golovin Vlagyimir:Jó mérkőzést játszottunk, és amit megbeszéltünk az öltözőben, annak a nyolcvan százalékát meg is tudtuk valósítani. Örülök, hogy a vereségünk különbsége tíz gólon belül maradt.

Méltó ellenfelei voltunk a Győrnek (GALÉRIA)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!