Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Megvannak a szezon első pontjai

Publikálva: 2019.10.07 Frissítve: 2019.10.07 Kosárlabda női

Idegenbeli siker a PINKK SE ellen.

Női amatőr NB I piros csoport, 2. forduló
PINKK SE–MTK Budapest 59-73 (22-13, 12-27, 15-19, 10-14)
statisztika

Női kosárlabdacsapatunk az amatőr NB I piros csoportjának második fordulójában a PINKK SE együtteséhez látogatott. Nehéz mérkőzés várt Nagy Dóra lányaira, hiszen a pécsi alakulatnak NB I-es gárdája is van, és az élvonalban kevesebb játéklehetőséghez jutó kosarasok is pályára léptek a találkozón.

Jól is kezdtek a hazaiak, és négy percnyi játék után már kilenc ponttal, 11-2-re vezettek. A negyed végére kicsit összeszedtük magunkat, de közelebb férkőzni nem sikerült. (22-13)

A második negyed azonban meghozta a fordulatot: együttesünk egyre jobban alkalmazkodott az ellenfél kemény játékához, és a 15. percben át is vette a vezetést, sőt, a félidőre már hat pontra duzzasztotta az előnyt. (34-40)

A második játékrész elején szépen lassan kezdtünk meglépni ellenfelünktől, és a harmadik negyed végén már tízpontos volt a fórunk. (49-59)

A lányok figyelme az utolsó negyedben sem lankadt, mindössze tíz pontot engedtünk ebben a periódusban ellenfelünknek, a kezdőcsapatunkból négyen is több mint tíz ponttal járultak hozzá a sikerhez. (59-73)

Nagy Dóra: – Teljesen új szerkezetű az együttesünk, így idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk, ezért sem sikerült jól az első találkozónk. Ezen a meccsen védekezésben és támadásban is sikerült kijavítani az előző héten elövetett hibáinkat.  A támadójáték különösen jól ment, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a nyitófordulóban mindössze 49 pontig jutottunk. Ezúttal remekül eloszlattuk a pontokat, hiszen mindenki betalált, aki pályára lépett. Nehéz csoport ez számunkra, ezért nagyon elégedett vagyok a vasárnapi teljesítményünkkel.

Csapatunk a következő fordulóban az ELTE-BEAC Újbuda együttesét látja vendégül, október 13-án, vasárnap, 17:00 órakor a Városmajorban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!