Atlétika
Szabó Beatrix

Megvan az első hazai győzelem! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.08.11 Frissítve: 2018.08.14 Labdarúgás

Megérdemelten győztük le 1-0-ra a Diósgyőrt.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVTK 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2178 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert, Varga, Buzás, Farkas, Szőts)

Gólszerző: Ramos (57.)

Sárga Lap: Gengeliczki (30.), Kanta (84.), Torghelle (90+2) illetve Eperjesi (6.), Vernes (90.)

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King (Katona, 75.), Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vass Patrik (Farkas, 67.), Kanta, Vass Ádám, Bognár, Ramos – Lencse (Torghelle, 72.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

DVTK: Antal – Sesztakov, Karan, Brkovics, Eperjesi – Tajti, Tóth, Hasani (Forgács, 71.) – Bacsa, Joannidisz (Makrai, 67.), Vernes

Vezetőedző: Fernando Fernández

Az OTP Bank Liga 4. fordulója előtt Garami Józsi Bácsit köszöntöttük, hiszen a klubbal korábban bajnoki címet nyerő szakember a héten töltötte be 79. életévét. Ezt követően Vass Ádámot ajándékozta meg emlékplakettel az egyesület, mivel Ádi a Puskás Akadémia elleni győztes meccsen játszott 100. alkalommal a magyar élvonalban.

A találkozót a mieink kezdték aktívabban, és már a 10. percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Szelin fejelt Vass Patrik szögletét követően, de Antal hatalmasat védett. Két perccel később Vass Patrik került – némi szerencsével – helyzetbe, azonban Brkovics az utolsó pillanatban menteni tudott.

Az első miskolci lehetőség a 19. percben következett, amikor Vernes szökött meg a jobb oldalon, de emelése nem találta el a kapunkat. Öt perccel később remek támadást vezettünk, melynek a végén Ramos került helyzetbe, viszont éles szögből passz helyett lövést választott, amit Antal szögletre tudott menteni.

A piros mezes vendégek legnagyobb esélye Brkovics előtt adódott, amikor a hátvéd jobb oldali szabadrúgást követően fordulhatott kapura, de szerencsére elment a sarok mellett a labda.

A játékrész vége előtt Ikenne-King robogott el a jobb oldalon, centerezése után Lencse kísérletét Karannak a gólvonalról kellett tisztázni. A hátralévő játékidőben helyzet nélkül telt, így 0-0-ás állásnál fordultak a csapatok.

A szünet után is mi veszélyeztettünk először: Ramos kapott labdát Bognártól a bal szélen, a beadását azonban Antal lefülelte. Egy perccel később brazil támadónk mellel készített elő Lencsének, aki ballal a felső sarkot célozta meg, de Antal erre is odaért.

Az 57. percben viszont már a diósgyőri hálóőr is tehetetlen volt: Bognár adott be gyönyörűen a bal oldalról, Ramos jól érkezett, és szépen fejelt a vendégek kapujába. Három perccel később növelhettük volna az előnyt: Lencse elé került a labda Brkovics hibája után, de csatárunk a kapu fölé lőtt ziccerben.

Kicsit feléledt a Diósgyőr a második játékrész derekára: Sesztakov beadását követően Vernes próbálkozását kellett sarokrúgásra mentenünk a 63. percben.  Négy perccel később megint Lencse előtt adódott hatalmas sansz: ezúttal kicselezte a kapust, majd önzetlenül Ramos elé készített, de a védők visszaértek, majd tisztáztak.

A 75. percben Ikenne-Kinget sajnos le kellett cserélnie Feczkó Tamásnak sérülés miatt, helyette Katona Máté folytatta a játékot.

A hajrában igyekeztünk irányítani a játékot, tartani a labdát, emellett szervezetten védekeztünk, így nem igazán tudott nagy gólhelyzetig eljutni a vendég gárda. A rendes játékidő utolsó percében még a csereként beálló Torghelle próbálkozott Katona beadásánál, azonban a labda elsuhant a kapufa mellett. 

A hosszabbításban Bacsa tört be a tizenhatosunkon belülre, az utolsó pillanatban Gengeliczki viszont gyönyörűen szerelte, így maradt 1-0 az eredmény, megszereztük tehát első hazai győzelmünket a bajnokságban. 

 

Győztes fotó az öltözőből! #mtkbudapest #futball #foci #győzelem

mtklabdarugas (@mtklabdarugas) által megosztott bejegyzés, Aug 11., 2018, időpont: 12:46 (PDT időzóna szerint)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!