Atlétika
Szabó Beatrix

Megvan az első

Publikálva: 2016.12.02 Frissítve: 2016.12.02 Röplabda

Győzelemmel kezdte a decembert az MTK Budapest női röplabdacsapata.

Budaörsi DSE – MTK Budapest 1-3 (15, –15, –15, –18)

BDSE: Schumicky, Szabó L., Imreh, Rácz M., Selmeczi, Horuczi
Csere: Szabó D. (liberó), Farkas E., Thuránszky
Vezetőedző: Ratimorszky Károly

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi, Zolnai, Horváth Z.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Az MTK Budapest női röplabdacsapata Budaörsön kezdte meg decemberi hadjáratát, mely során húsz nap alatt hét tétmérkőzésen lép pályára. A tabellán elfoglalt helyezések és az eddig eredmények alapján a kék-fehérek voltak a második fordulóból elhalasztott találkozó esélyesei, mégsem vehették félvállról azt.

Az első szett meg is mutatta miért: a hazaiak – fittyet hányva a papírformára és mindenféle erőviszonyokra – nekiugrottak ellenfelüknek, akiket ez szemmel láthatóan meglepett. Az első technikai szünetben három pont volt a budaörsiek előnye, és hiába kért időt 13-10-nél Alberto Salomoni, a fásultan mozgó fővárosiak nem tudtak felzárkózni, sőt (25-15)!

A második játszmára rendezni tudta sorait az MTK Budapest. Lutter Liza remek nyitássorozatának köszönhetően a kék-fehérek már a játékrész elején egyértelművé tették: a rossz kezdés ellenére a három pontért jöttek. Ratimorszky Károly hiába kért időt előbb 6-0-nál, majd 20-10-nél is, Alberto Salomoni együttese nem kegyelmezett ellenfelének, egyenlített (15-25).

A harmadik szett – szerencsére – hasonló játékot hozott, mint az előző. Úgy tűnt, a hazaiakból sokat kivett az első játszma, a vendégek viszont egyre jobban élvezték a játékot és az idő múlásával az önbizalmuk is kezdett visszatérni. A kék-fehérek a szett elején szerzett 4-5 pontos előnyüket a hajrához közeledve megduplázták, végül Szűcs Kinga tette fel a pontot az i-re egy ásszal (15-25).

A negyedik játszmára ismét felszívta magát a Budaörs. A hazaiak hamar vezetéshez jutottak és nem igazán akaródzott kiengedniük azt a kezükből. Alberto Salomoni meglehetősen korán kihasználta mindkét időkérését, a második technikai szünetben mégis Ratimorszky Károly tanítványai vezettek három ponttal. Ekkor azonban ismét jött Lutter Liza, az MTK Budapest feladója, és egy újabb elképesztő nyitássorozattal lezárta a játszmát és a mérkőzést (18-25).

Az MTK Budapest ezzel a győzelemmel fellépett a negyedik helyre a tabellán, egy meccsel kevesebbet játszva, mint riválisai. A következő erőpróba vasárnap, Kaposvárott vár Alberto Salomoni tanítványaira.

Alberto Salomoni: – Kicsit nehézzé tettük a saját életünket, mert azt gondoltuk, hogy ez könnyű mérkőzés lesz. A lányok puhák voltak az első szettben, hiányzott a koncentráció, a hazaiak viszont jól védekeztek és elhitték, hogy lehet ellenünk keresnivalójuk. A következő két játszmában aztán kijött, hogy jobbak vagyunk, de a negyedikben megint nem koncentráltunk eléggé. A végén aztán sebességet váltottunk és sorozatban tíz pontot szerezve győztünk. Van ilyen, de ez a mentalitás nagyon veszélyes lehet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!