Kézilabda
Török Lilly

Megvan a továbbjutás

Publikálva: 2017.04.14 Frissítve: 2017.04.14 Röplabda

Az ötödik helyért játszhat az MTK Budapest női röplabdacsapata.

Penta-Gödöllői RC – MTK Budapest 0-3 (–15, –23, –13)
SZIE Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Bodrogi, Csizmarik

GRC: Kötél 2, Czina 7, Radomszki 10, Nagy K. 3, Széles 6, Nagy A. 1
Csere: Kovács A. (liberó), Nagy Zs., Tóth-Bagi
Vezetőedző: Borkovits Zoltán

MTK Budapest: Szűcs K. 12, Kilyénfalvi 7, Lakatos E. 11, Hackl 6, Lutter 2, Petőváry 17
Csere: Hajek-Nagy Fanni (liberó), Tímár E., Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Az MTK Budapest – Penta-Gödöllői RC párharc második mérkőzését rendezték csütörtök este a Szent István Egyetem Sportcsarnokában. Az első felvonást a fővárosiak nyerték 3-0-ra, így egy újabb győzelem már a továbbjutást jelentette volna Alberto Salomoni tanítványai számára.

A hazaiaknál Szabó Adrienn és Takács Doroti nem volt hadra fogható, míg a vendégeknél a kisebb sérüléssel küszködő Papp Orsira nem számíthatott a kék-fehérek olasz mestere.

Bár a hazaiak kezdték jobban a találkozót, gyorsan elhúztak 4-1-re, az első technikai szünetben már a fővárosiak voltak kétpontos előnyben. A folytatásban le is tudta rázni ellenfelét az MTK Budapest, és hiába kért időt Borkovits Zoltán előbb 6-11-nél, majd 12-20-nál, a gödöllőiek nem igazán tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát (15-25).

Eleinte a második játszmában is folytatódott a fővárosiak dominanciája, az első technikai szünetben már négy pont volt Alberto Salomoni tanítványainak előnye. Ezt követően azonban 7-0-ás rohammal fordítottak a hazaiak, Radomszki Boglárka nyitásaival alaposan meggyűlt a vendégek baja. A szett hajrájához közeledve aztán felzárkózott, majd fordított az MTK Budapest, és végül Lutter Liza ledobásával lezárta a játékrészt (23-25).

A harmadik játszmára elfáradni látszottak a két alapemberüket is nélkülöző gödöllőiek, egyre kevesebb ellenállást tanúsítottak a lelkesen játszó vendégekkel szemben. A fővárosiak kifejezetten látványosan játszottak időnként, Lakatos Enikő, Petőváry Panni és Szűcs Kinga is szebbnél szebb támadásokkal biztosította be az MTK Budapest továbbjutását (13-25).

A kék-fehérek sikerével el is dőlt az egyik fél két győzelméig tartó párharc, így az MTK Budapest mérkőzhet meg az UTÉ-val az ötödik helyért.

Alberto Salomoni:Jó meccs volt, jobban játszottunk, mint legutóbb. Az első és a harmadik szett nagyon rendben volt, a másodikban a fogadásokkal meggyűlt a bajuk, görcsössé váltunk, de végül meg tudtunk nyugodni. Ezzel a győzelemmel elértük a szezon előtt kitűzött célt, hogy az első hatban végezzünk, gratulálok a lányoknak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!