Karate
Sterck Laura

Megszorongattuk az Újpestet (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.04 Frissítve: 2017.10.04 Röplabda

Vezéráldozattal járt az UTE elleni felkészülési mérkőzés.

MTK Budapest – UTE 0-4 (–24, –22, –22, –10)

MTK Budapest: Godó 15, Hatziefsztratiadu 9, Horváth Z. 4, Kötél Zs. 1, Nyuka 4, Takács B. 15
Csere: Hajek-Nagy Fanni (liberó), Szalai Anna (liberó), Deli, Lesi 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

UTE: Szűcs K. 14, Dégi 16, Bleicher R. 3, Nagy V. 10, Da Silva 14, Bezsandolszka 6
Csere: Kötél Dóra (liberó), Czina 7, Császár N. 2, Ancsin 5
Vezetőedző: Horacio Bastit

A Szűcs Kingával, illetve két légióssal felálló UTE ellen játszott felkészülési mérkőzést az MTK Budapest női röplabdacsapata kedd este.

Az első szettet a vendégek kezdték jobban, kicsit kevesebb hibával játszottak, mint a kék-fehérek, így egész sokáig meg tudták őrizni három-négy pontos előnyüket. A játékrész derekán ráadásul megsérült a menteni igyekvő Hajek-Nagy Fanni, akit Szalai Anna váltott. A hajrához közeledve utolérte a lila-fehéreket Tóth Gábor együttese, sőt, 23-22-nél még a vezetést is átvették a hazaiak – a mérkőzés során először. Az utolsó pár labdamenetet azonban az UTE bírta jobban idegekkel, így Horacio Bastit tanítványai várhatták előnyből a folytatást (24-26).

A második játszma is alapvetően kiegyenlített játékot hozott, ezúttal is három-négy pont volt szinte végig a különbség a két csapat között. Bár a csereként beálló, mindössze 17 éves Szalai Anna remekül szállt be a mérkőzésbe, a kék-fehérek nem tudták ledolgozni hátrányukat. A rutinosabb játékosokból álló UTE magabiztosan őrizte előnyét egészen a szett végéig, így ekkor már 2-0-ra vezetett (22-25).

A harmadik játszma – nem meglepő módon – szintén szoros játékot hozott: ezúttal is a lila-fehérek vezettek sokáig, de 17-17-nél ismét fel tudott zárkózni a hazai csapat. Tóth Gábor együttese hatalmasat küzdött, de Dégi Barbara, Szűcs Kinga és Milca Lubieska Da Silva támadásaival nem tudott mihez kezdeni, így ezt a szettet is behúzták a vendégek (22-25).

A negyedik, utolsó játszmára felforgatta csapatát Tóth Gábor: lehozta pihenni Kötél Zsanettet és Takács Bernadettet, a helyükön pedig Deli Zsófia és Lesi Olívia kapott lehetőséget. Bár a fiatalok minden tőlük telhetőt megtettek, a vendégek kihasználták ellenfelük rutintalanságát, és a negyedik játszmát is megnyerték (10-25).

A mérkőzés végére visszatért a csarnokba Hajek-Nagy Fanni is, aki elárulta: mindkét külső bokaszalagja elszakadt, így egy-másfél hónap kihagyás vár rá.

Az MTK Budapest legközelebb péntek este, a TFSE ellen lép pályára a Városmajorban.

Tóth Gábor:A játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a Jászberény ellen, ami azért meglepő, mivel épp a konditeremből jöttek a lányok, a felkészülés finisében, utolsó mikrociklusában járunk. Ettől függetlenül nagyon szépen teljesítettek, sajnos ugyanakkor vezéráldozattal járt a mai mérkőzés, Nagy Fannit elvesztettük, így Szalai Annával vágunk neki a szezonnak. Nem lesz könnyű dolga, neki se, és nekünk sem, de meg fogjuk tudni oldani a feladatot így is.

 
 
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!