Atlétika
Szabó Beatrix

Megszakadt a sorozat (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.01 Frissítve: 2018.04.03 Labdarúgás

13 győzelemig tartott hazai sikerszériánk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Dorogi FC 0-0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1358 néző

Vezette: Takács János (Bornemissza, Garai, Radványi)

Sárga Lap: Bora (26.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori (Katona, 76.), Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Schäfer, Jakab (Kanta, 60.) – Kulcsár (Hrepka, 60.), Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Dorogi FC: Vajda – Szalai, Csató, Bora, Németh – Nagyházi (Szellák, 79.), Faragó, Tomás, Mészáros, Kitl (Kovács, 75.) – Simon (Vígh, 70.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Dorogi FC együttesét fogadtuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol idén százszázalékos a mérlegünk. Ősszel a Dorog azon kevés csapat közé tartozott, amely borsot tudott törni az orrunk alá, hiszen 2-1-re kikaptunk tőlük idegenben.

Együttesünk rendkívül motiváltan kezdett, azonnal magunkhoz ragadtuk az irányítást, de a Dorog – ahogy várható volt – beállt védekezni, így nehéz volt helyzetekig eljutni. A 2. percben Deutsch távoli próbálkozásánál kellett először hárítania Vajdának, majd később Schäfer próbálkozott egymásután kétszer is, körülbelül húsz méterről, azonban az első lövése mellé, a második pedig picit fölé ment.

A 19. percben Kulcsár – aki először kapott lehetőséget a kezdőben – került helyzetbe Vass Patrik passza után, de Vajda bravúrral védte kísérletét. A vendégek alig-alig jöttek át a térfelünkre, először a 30. percben lőttek kapura, de Németh próbálkozása csemege volt Szentpéterinek.

Nyolc perccel később remek kontrát vezettünk, de Jakab megpattanó lövése csak oldalról rezgette meg a hálót, így 0-0-ás döntetlennél fordultak a csapatok.

Rögtön a szünet után Gengeliczki jobb külsővel páratlan labdát adott Vass Patriknak, de támadónk centikkel lemaradt róla. Az 53. percben a jobb oldalon robogott el Vass Patrik, viszont a beadását az utolsó pillanatban sikerült tisztáznia a védőknek.

Feczkó Tamás az utolsó félórára Kantát és Hrepkát is pályára küldte a vezető gól megszerzése érdekében. A cserék nem igazán változtattak a játék képén: továbbra is bátran, szervezetten védekezett a Dorog, így rendkívül nehéz volt igazán nagy sanszot kialakítanunk.

A 77. percben a Bori helyett csereként beállt Katona lőtt éles szögből, gyönyörű támadás után, de Vajda magabiztosan hárított. Két perccel később Korozmán bombázott távolról, azonban célt tévesztett. A 84. percben ismét Kevin lőhetett, ezúttal viszont Vajda állt a labda útjába.

A 90. percben Kanta ugratta ki Hrepkát, de az utolsó pillanatban szerelték csatárunkat. Pillanatokkal később Talabér távoli lövése épphogy elkerülte a dorogi kaput. A hosszabbításban már nem sikerült újabb lehetőségig eljutni, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Feczkó Tamás: – Nagyon stabilan védekező csapat a Dorog, ezért nem könnyű ellenük játszani. A mai napon nem volt túl ötletes a játékunk, így nem tudtunk elég helyzetet kialakítani. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!