Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Megszakadt a sorozat

Publikálva: 2017.11.05 Frissítve: 2017.11.05 Labdarúgás

Hat meccs után vesztettünk ismét pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

WKW ETO FC Győr – MTK Budapest 2-1 (1-1)

Győr, Győri ETO Stadion

Vezette: Lovas László (Dr. Kovács, Bornemissza, Csatári)

Gólszerző: Szabó (44.) Szimcso (52.), illetve Lencse (6.)

Sárga lap: Nagy (49.), Debreceni (54.) Kovács (70.) illetve Torghelle (53.), Deutsch (75.), Hrepka (86.)

WKW ETO FC Győr: Szatmári – Kovács, Nagy (Gyagya, 58.), Debreceni, Rokszin – Szabó (Beliczky, 76.), Bagi, Pongrácz, Magasföldi (Szatmári, 83.), Szimcso – Zamostny

Vezetőedző: Szentes Lázár

MTK Budapest: Demjén – Bori (Korozmán, 78.), Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Schäfer (Katona, 58.), Lencse (Gera, 58.) – Hrepka, Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Hatalmas tempóban kezdődött a Merkantil Bank Liga 16. fordulójának összecsapása együttesünk és a Győr között. A második percben Schäfer csapott le a labdára a hazaiak térfelén, amiből kishíján ziccer alakult ki, de végül felszabadított a hazai védelem. Szinte rögtön ezután Pongrácz került a védőink mögé, de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

A 6. percben jött az első gól: Torghelle játszott össze Hrepkával, majd passzolt keresztbe a tizenhatoson belül, a labda megtalálta Lencsét, aki kapásból könyörtelen gólt akasztott a bal felsőbe. A mérkőzés első felét mi uraltuk. Előbb Bori lövésénél hárított Szatmári, majd Lencse beadásánál tisztázott szépen a hálóőr.

A félidő végére kicsit akadozóvá vált a játék, rengeteg szabálytalanság és reklamálás csúfította a találkozót. A mérkőzés ritmusa teljesen megváltozott, ami a hazaiaknak kedvezett. A 44. percben ártatlannak tűnő jobb oldali beadás után Szabó vette be kapunkat, így 1-1-nél jöhetett a szünet.

A forduló után a győriek kezdtek jobban. Magasföldi lépett ki a leshatárról, majd passzolt Szimcso elé, aki az üres kapuba passzolta a labdát. Sajnos a játék képe ezután is az első félidő utolsó húsz percéhez hasonlított, így inkább a kemény belépők, mint a szép megmozdulások voltak előtérben. Torghellét különösen sokat gyötörték a védők, de csatárunk becsülettel küzdött minden egyes keménykedés után.

A 64. percben egyenlíthettünk volna. Gera kapott remek labdát Deutschtól, majd adott középre, de Hrepka és Torghelle egymást zavarták, így végül nem sikerült értékesíteni a helyzetet.

Feczkó Tamás Katonát, Gerát és Korozmánt is pályára küldte a második játékrészben, hogy megszerezzük az egyenlítő találatot. Előbbi Schäfer helyett érkezett, aki Naggyal fejelt össze még a félidő derekán.  

A győriek kontrára rendezkedtek be és a 77. percben csak Demjén bravúrjának volt köszönhető, hogy nem duplázták meg az előnyüket, az egyik szép ellentámadásukat követően. Az utolsó percekben Vass Patrik lábbal, Torghelle pedig fejjel veszélyeztethetett, de gól már nem született, így második vereségünket szenvedtük el idén.

A pontvadászatot – vereségünk ellenére továbbra – is vezetjük, három ponttal a Kazincbarcikával ikszelő Kisvárda előtt.

Feczkó Tamás: – Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy eldöntsük a mérkőzést, de sajnos ezt nem tettük meg, és a hazaiak játéka feljavult. Az agresszív, helyenként durva játékukkal mondhatjuk, partnerre találtak. Örülök, hogy néhány sérüléssel megúsztuk a találkozót. Mindenestre gratulálok a Győrnek, a városnak remek szurkolói vannak, megérdemelnének egy NB I-es csapatot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!