Atlétika
Krizsán Xénia

Megnyugtató három pont

Publikálva: 2019.02.25 Frissítve: 2019.02.25 Röplabda

Lélektani szempontból kulcsfontosságú győzelmet arattunk Miskolcon.

DVTK FUX–MTK Budapest 1:3 (–13, 23, –18, –26)
Generali Aréna, 152 néző
Vezette: Pőcze, Bátkai-Katona

DVTK FUX: Kiss E. 5, Sitku 3, Kovács E. 19, Szajkó 5, Sitkey 4, Kundrák 15
Csere: Dömsödi (liberó), Nagy Zs. (liberó), Egri 1, Bertók 1
Vezetőedző: Toma Sándor

MTK Budapest: Godó 18, Kis R. 10, Vezsenyi 12, Kiss G. 12, Borsos 6, Kotormán 3
Csere: Nagy F. (liberó), Szerényi 3, Takács D. 13
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda NB I Liga 20. fordulójában csapatunk a DVTK FUX otthonába látogatott. Legutóbbi két bajnokink nem egészen úgy sikerült, ahogy reméltük, így ezúttal a megszerezhető pontokon felül az önbecsülésünk volt a tét. Tudtuk ugyanakkor, hogy nem lesz könnyű dolgunk, a DVTK ugyanis feljövőben van, ráadásul a hazai pálya előnye is Toma Sándor együttese mellett szólt.

A borongós előjelek ellenére remekül kezdtük a találkozót: ismét az alapszakasz első kétharmadában látott MTK lépett pályára a Generali Arénában, pontos, fegyelmezett játékkal leptük meg a DVTK-t. Toma Sándor 2-11-es állásnál már a második idejét kérte ki, de tanítványai már nem tudtak faragni hátrányukból, simán húztuk be az első szettet (13-25).

Balatonfüreden már megtanulhattuk, hogy az első játszma kiváló játéka önmagában nem garancia semmire. Sajnos ismét a két fordulóval ezelőtti forgatókönyv szerint alakult a folytatás: jelentősen feljavult a házigazda játéka, a mi önbizalmunk pedig elillanni látszott. A játékrész során végig fej-fej mellett gyűjtögette a pontokat a két csapat, de a hajrában nyugodtabbnak bizonyult a vérszemet kapó DVTK, és egyenlíteni tudott (25-23).

A harmadik játszmát is a hazaiak kezdték jobban, Tóth Gábor nem is kockáztatott, 3-2-nél kikérte első idejét. Akármit is mondott, a lányok vették a lapot, és szinte azonnal át is vették az irányítást. A játékrész derekán végleg le tudtuk szakítani a DVTK-t, és ha nem is olyan magabiztosan, mint az elsőt, végül a harmadik szettet is megnyertük (18-25).

Sokáig úgy tűnt, az előző játszma lendülete kitart a mérkőzés végéig, már 10-7-re is vezettünk, ám ezt követően megrázta magát a Diósgyőr, és szorossá tette a folytatást. Rendkívül kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem tudta lerázni az ellenfelét. Tóth Gábor tanítványai azonban – hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve – ezúttal higgadtabbak tudtak maradni a hajrában, így három ponttal távozhattunk Miskolcról (26-28).

Csapatunk március 2-án, a listavezető Kaposvár ellen zárja az alapszakaszt.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!