Atlétika
Jankovics Dániel

Megnyertünk egy félidőt

Publikálva: 2018.12.02 Frissítve: 2018.12.02 Kosárlabda női

Esélyesebb volt a Győr, és igazolta is a papírformát, de megnehezítettük a dolgát: olyannyira, hogy a második félidőt meg is nyertük!

Kosárlabdában az az általános vélekedés, hogy tíz ponton belüli különbség esetén lehet beszélni szoros mérkőzésről, húsz pontnál nagyobb differencia esetén pedig sima meccsről. Nos, az MTK Budapest szombat este 14 ponttal maradt alul a női NB I A-csoportjának nyolcadik fordulójában Győrben, amire most mi azt írjuk, tisztes vereség.

Tisztes, mert hiába akarta, nem tudta leszakítani a házigazda Nagy Dóra együttesét, a hajrára 11 pontra zárkóztak fel Wéber Fruzsináék, és tisztes, mert drága légiósokkal állt fel az ellenfél, mégis sikerült megnehezíteni a dolgát. Pedig rosszul kezdődött, a mérkőzés első kilenc pontját nem mi szereztük, de sikerült a győriek nyomába eredni, és még a 16. perc végén is tíz ponton belül voltunk, a térfélcserére azonban 15 lett oda. A hazai előny 24 ponton tetőzött a negyedik negyed elején, ám innen nem összezuhanás következett az MTK Budapest részéről, pedig ebben a helyzetben sokan feladják: a kék-fehérek elkezdték rohamtempóban faragni a hátrányukat, így a CMB Cargo-UNI Győr edzője a végjátékra kénytelen volt visszahozni kulcsembereit.

Na de foglalkozzunk inkább a mieinkkel: sok jó egyéni teljesítménynek örülhetett Nagy Dóra vezetőedző. Ilyen volt a magas posztokon a 64 százalékos mezőnybeli dobóteljesítménnyel 15 pontig jutó Szabó Flóra, valamint az ezúttal a kispadról érkezve maradandót alkotó, 14 pontot elérő és kilenc faultot kiharcoló Wéber Fruzsina, illetve ilyen volt a mezőnyemberek közül az öt lepattanójával és a három labdaszerzésével egyaránt a csapat legjobbjává váló, ráadásul mindkét hárompontos kísérletéből betaláló Bernáth Réka, továbbá a Pusztai Sára sérülése miatt irányítóként is bevetett, mezőnyből hibátlanul dobó Baksa Bettina, míg Czirják Noémi a 12 gólpasszáért dicsérhető. Ha még a dobásai is beestek volna...

De nem volt ez rossz meccs részünkről, az utolsó negyedet, sőt a második félidőt sikerült megnyerni, és ezzel kijelenthetjük, hogy sikerült a Vasas elleni hazai vereség után kiegyenesedni.

Végeredmény:
CMB Cargo-UNI Győr–MTK Budapest 85-71 (32-23, 21-15, 18-11, 14-22)

Statisztika

Nagy Dóra: – Erre a meccsre konkrétan nem készültünk, hanem a saját korábbi hibáinkat próbáltuk javítgatni. Szerettük volna úgy kezdeni a mérkőzést, ahogy a Vasas ellen befejeztük: kemény, agresszív védekezéssel, a támadójátékon pedig tovább csiszolni, és jól kiválasztani a helyzeteket, szerintem ebben előre is léptünk. Az első félidőben sokáig versenyben tudtunk maradni, mindenképpen tisztességgel helytálltunk, talán egy picivel többet is elértünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!