Kézilabda
Farkas Johanna

Megmutattuk, mire vagyunk képesek

Publikálva: 2017.05.31 Frissítve: 2017.05.31 Kézilabda

Kovács Grétával, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának irányítójával értékeltük a kék-fehérek idei szereplését.

– Kilencedik helyen végeztetek – csakúgy, mint tavaly –, igaz, ezúttal 14 csapatos volt a mezőny. Így pár nappal az utolsó meccs után, hogyan értékeled a szerepléseteket?

Összességében boldogok lehetünk. Elek Gábor is azt mondta, hogy ha valaki decemberben, amikor még csak három pontunk volt, azt mondja, hogy itt végzünk, gondolkodás nélkül aláírtuk volna. Ebben alapvetően igaza is van, de evés közben megjött a csapat étvágya, így van némi hiányérzetem. Jó tavaszt produkáltunk, de sajnos elfáradtunk, elrontottuk a végét.

– Az idei szezont nagyjából három részre lehet osztani: a balul sikerült őszre, a nagy tavaszi menetelésre, és az utolsó öt meccsre. Haladjunk kronológiai sorrendben: mi hiányzott az ősszel?

– Tavaly nyáron több mint tíz játékos távozott, így teljesen új csapatot kellett építenünk. A szezon első fele az ismerkedéssel, összeszokással telt, ráadásul hiányoztak hátulról a védések is.

– Mi volt számodra a szezon mélypontja?

– Talán a Kispest elleni, hazai vereséget említeném, az volt a legrosszabb.

– A finoman szólva is döcögős őszt remek tavasz követte. Mi változott meg a téli szünetben? Honnan jött ez a feltámadás?

Léna (Jelena Abramovics – a szerk.) beállása mindenképpen pozitív hatással volt a csapatra, nagy lökést adott mindannyiunknak. Másrészt a téli szünetben rendezni tudtuk a sorokat: amikor három ponttal a zsebben üldögéltünk a karácsonyi vacsoránál, szerintem sokakban felmerült, hogy ennél több van a csapatban, és ezt be is akartuk bizonyítani. Harmadrészt a Ferencvárossal való együttműködés is jó hatással volt ránk, Elek Gábor rengeteget segített.

– Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Nehéz kérdés, volt pár emlékezetes meccsünk, de talán a Siófok legyőzése, a téli szünet után első meccs volt a legjobb.

– A remek tavasz végére elfáradni látszott a csapat, az utolsó öt meccsén egy pontot sem szerzett. Mi történt?

– A Fehérvár legyőzése után eleinte kicsit megelégedtünk, hogy megvan a bennmaradás. Nem az akarással volt gond, de a koncentrációnk mintha alábbhagyott volna, fejben nem mindig voltunk ott. Az utolsó pár meccsen meg már görcsössé váltunk, ami megint csak nem könnyítette meg a dolgunkat.

Neked személy szerint hogy sikerült ez az idény?

Érzelmileg nagyon sokat tettem bele az idei szezonba, december környékén ki is merültem a sikertelenségünk, az állandó kudarcok miatt. A téli szünetben aztán szerencsére én is, meg az egész csapat is feltöltődött, megindultunk, kevesebbet hibáztunk. A szezon végére én is kipukkadtam, mint a lufi: jön a nyár, jön az államvizsga, szétszaladt a koncentrációm.

Mi az idei szezon fő tanulsága?

– Nem szabad minden nyáron államvizsgázni! A viccet félretéve, abban bízom, hogy azok után, hogy az idén így megnehezítettük a saját dolgunkat, jövőre nem követjük el ugyanezt a hibát. Megmutattuk magunknak, hogy mire vagyunk képesek, és ebből nagyon sok erőt kell, hogy tudjunk meríteni.

– Idén nyáron nem lesz akkora jövés-menés, mint egy évvel korábban, együtt marad a csapat magja. Szerinted mire lehettek képesek jövőre?

Nagyon bízom benne, hogy jövőre még jobb helyezést tudunk elérni. Idén is közel jártunk hozzá, és ha tanulni tudunk a hibáinkból, akkor sikerülhet. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!