Atlétika
Nemes Rita

Elérhető idén az Európa-bajnoki szint

Publikálva: 2020.07.14 Frissítve: 2020.07.14 Atlétika

Komoly célok lebegnek Jankovics Dániel szeme előtt.

Pazarul kezdte az idényt klubunk magasugrója, hiszen az MTK Budapest felkészülési versenyét 2.10 méterrel nyerte, a GEAC ugrónapján pedig két centire megközelítette az egyéni csúcsát, ott 2.16-os eredménnyel diadalmaskodott. Ugyan gyerekcipőben jár még a szezon, és ezek kifejezetten biztató eredmények, Dani nem volt maradéktalanul elégedett.

Az előző alkalommal, illetve most hétvégén is szerettem volna 2.20 métert, azaz egyéni csúcsot ugrani, de a Lantos Mihály Sportközpontban görcsös volt a mozgásom. A gödöllői megmérettetés már jobb volt, de a kitűzött magasság még nem jött össze, mert technikailag nem voltak tökéletesek a kísérletek.

A 2020-as szabadtéri idény persze nemcsak arról fog szólni, hogy az egyéni csúcsot megugorja klubunk atlétája, hanem arról is, hogy a szezon legfontosabb versenyein jól teljesítsen.

– Az a fő cél idén, hogy megvédjem az országos bajnoki címemet, és szeretném, ha az elmaradó Európa-bajnokságra sikerülne megugranom a szintet.

A párizsi kontinensviadalra 2.24 méterrel lehetett automatikus kvalifikációt szerezni, ami az első két versenyen látottak alapján benne van Daniban.

– Pár verseny kell ahhoz, hogy belerázódjak, illetve az is segít majd, ha könnyített edzések után állok rajthoz. Az edzőim elégedettek voltak a 2.16-tal, de tudják, technikailag még van hová fejlődni. Ha csiszolok az apróságokon, elérhető lehet a szint.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!