Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Megizzasztottuk az Ajkát

Publikálva: 2020.01.15 Frissítve: 2020.01.15 Kosárlabda női

Közel voltunk a meglepetéshez.

Női amatőr NB I piros csoport, 12. forduló
MTK Budapest–Ajka 63-68 (16-19, 7-18, 25-9, 15-22)
MTK Budapest Kosárlabdacsarnok
statisztikai lap

Női kosárlabdacsapatunk a bajnokság 12. fordulójában a harmadik helyen álló Ajka együttesét fogadta. Ugyan nem mi voltunk a találkozó esélyesei, az első negyedben végig tapadtunk vendégekre, így mindössze három ponttal vezetett az Ajka tíz perc játék után. (16-19)

A második periódusban jobban kezdtek a Veszprém megyeiek, a 16. perc után már kétszámjegyűre duzzasztották a különbséget, a félidő végén pedig már 14 pont volt az előnyük. (23-37)

Együttesünk azonban nem adta fel, a nagyszünet után a védekezésünk és a támadójátékunk egyaránt feljavult, 25-9-re megnyertük a harmadik negyedet, így két ponttal már mi vezettünk a záró felvonás előtt. (48-46)

Ugyan hatalmasat küzdöttek lányaink a negyedik negyedben is, a végjátékban az Ajka rutinja kijött, és végül a vendégek nyerték öt ponttal a találkozót.

Nagy Dóra: – Nagyon jó meccset játszottunk az Ajka ellen. Múltkor egyáltalán nem lehettem elégedett a BKG elleni mérkőzés után, de most nagyon helyén volt a lányok szíve. Tudták, hogy változtatnunk kell, de azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire szoros találkozót tudunk játszani a bajnokság egyik legjobb csapata ellen. Külön öröm, hogy 14 pontos hátránynál sem adtuk fel, hanem visszajöttünk a mérkőzésbe, köszönhetően a pazar, harmadik negyedben nyújtott teljesítményünknek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!