Kézilabda
Török Lilly

Megizzadtunk a három pontért (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.03.31 Frissítve: 2018.03.31 Labdarúgás női

Nem adta olcsón a bőrét a DVTK, de a második félidőben rá tudtuk erőltetni akaratunkat Fórizs Sándor tanítványaira.

MTK Hungária FC–DVTK 2-0 (0-0)
BVSC-Zugló Stadion, 100 néző
Vezette: Molnár Réka (Baráth N., Nagy P.)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D., Vasas – Nagy L., Csányi (Papp A., 23.), Mátyás (Kós, 67.) – Berman (Czellér, 53.)
Vezetőedző: Szabados György

DVTK: Szőke-Nagy – Veldman, Sandu, André, Boros K. (Vachter, 53.), Markovics, Tóth A., Nagy F., Jáhn, Újvári, Olar
Vezetőedző: Fórizs Sándor

Gólszerző: Lauren Berman (47.), Tóth Barbara (71.)
Sárga lap: Boros K. (47.), Vachter (55.), Olar (65.), Sandu (82.)

A Jet-Sol Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában csapatunk a DVTK-t látta vendégül a Szőnyi úti stadionban.

Nem kellett sokat várni az első izgalmakra: a 4. percben Mátyás Noémit tüntették el – gyanús körülmények között – a vendég védők a tizenhatoson belül, ám Molnár Réka sípja néma maradt.
Kevesebb mint negyedóra telt el a meccsből, mikor a DVTK először veszélyeztetett minket: trükkös szabadrúgáskombinációt követően Demeter Réka tudott blokkolni az utolsó pillanatban.
A 18. percben Csányi Dia fejelt össze az egyik diósgyőrivel, majd – bár hosszú ápolást követően először még visszajött a pályára – végül le kellett cserélni, Papp Adél váltotta. A játékrész folytatásában kicsit visszább álltak a csapatok, így végül 0-0-s állásnál vonulhattak pihenőre.

Alig telt el két perc a második félidőből, mikor végül megtört a jég: Pinczi Anita végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, amelyet először úgy tűnt, hatástalanítani tudnak a diósgyőri védők, ám a labda végül Berman elé került, aki 16 méterről, fordulásból kilőtte a hosszú alsót.
A bekapott gól szemmel láthatóan megfogta a vendégeket, ezt követően átvettük a játék irányítását, többet birtokoltuk a labdát.
A fölény végül a 71. percben érett góllá: ismét Pinczi Anita végezhetett el szabadrúgást, ezúttal a jobb oldalról, amelyet a hosszún érkező Tóth Barbara fejelt a DVTK kapujába.

Ekkor sebességet váltott a vendégcsapat, Fórizs Sándor tanítványai mindent megtettek a szépítésért. A 81. percben Szőcs Réka védte bravúrral Sandu bal alsóba tartó lövését, a kipattanót követően pedig a kapufa hárított.
Alig egy perccel később már a túloldalon játszott főszerepet a kapufa: Nagy Lili adott be jobbról, ívelése Szőke-Nagy felett átszállva a hosszú kapufáról a kapusra pattant, majd onnan az alapvonalon túlra.

Ezzel a győzelemmel csapatunk  hatpontosra növelte előnyét a tabellán a harmadik helyezett DVTK-val szemben, így nyugodtabban készülhet az április 14-i, ETO FC Győr elleni bajnokira.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!