Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Megint négy pont (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.27 Frissítve: 2018.04.26 eSport

Egy győzelem, egy döntetlen az előző idény bajnokával.

WonderStag eSport–MTK Budapest eSport 0-1

Csapatunk a Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Rácz, Kárpáti – Majorosi, Kevinho – Pedro, Bazsi összeállításban állt ki az előző szezon bajnoka ellen. 

A csapatok jól ismerik egymást, ennek is volt köszönhető, hogy az első mérkőzésen kioltottuk a másik játékát, főleg távoli kísérleteket kellett Ciprusnak és Gengszternek hárítani. 

Az első játékrészben a 33. percben találtunk először kaput, ebből gól is született. A felezőnél szereztünk labdát, Majorosi kísérletét blokkolták, a labda Pedro elé hullott, aki látta, hogy ellenfelünk kapusa a földön fekszik, így kapásból, 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

A 41. percben ismét Pedro lőhetett Majorosi középreívelt labdájából, de a kapus most védett. A félidőben több helyzet nem adódott, így a hatalmas taktikai csata első félidejéből mi jöttünk ki jobban.

A fordulást követően az 56. percig kellett várni lövésre, Soso kísérletét Ciprus magabiztosan fogta, két perccel később ismét kapusunk nyerte meg kettejük párharcát. Jött is a gyors kontra, de Pedro lövését ezúttal védte Gengszter.

A hajrában Rácz Bandi lőhetett, de szögletre mentett a védelem, majd a pontrúgásból Bazsi félollóját fogta meg a hálóőr. Az utolsó másodpercekben Ciprusnak kellett megfogni a szabadrúgás utáni fejest, és ezzel vége is lett a mérkőzésnek, három ponttal a zsebünkben váruk a visszavágót.

MTK Budapest eSport–WonderStag eSport 2-2

A második találkozóra változatlan felállásban álltunk ki, de nem tudtunk olyan jó kezdést produkálni, mint az előző meccsen. A 6. percben mélységi szabadrúgást követően a labda lehullott Nagyi elé, aki 20 méterről lőtt a hosszú felsőbe. Fokozatosan visszajöttünk a meccsbe, egyre több támadást tudtunk vezetni, és ennek a félidő hajrájában lett meg az eredménye.

A 37. percben Kevinho bal oldali beadását Bazsi fejelte kapura, Gengszter nem tudta fogni a labdát, ami az ötös sarkára pattant, támadónk pedig remekül ismerte fel a helyzetet, és rontott a játékszerre, közelről pedig nem hibázott, így a szünet előtt kiegyenlítettünk.

A pihenő után tökéletesen kezdtünk, jobb szélen Majorosi Krisz kapott labdát Sliderstől, szélsőnk észrevette a hibátlan ütemben kiugró Bazsit, a kapuból kirepülő Gengszter elszámolta a labda ívét, így Horvát Bazsi az üres kapuba lőhetett. 

Hátrányban a WSE jobban kitámadott, ezért több lehetőség is adódott előttünk, de az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek, így az újabb gólunk elmaradt. Ciprusnak többször is földöntúli bravúrt kellett bemutatnia, kapusunk jól állta a sarat, a 87. percben viszont már esélye sem volt. Zsoltit ugratták ki, aki befelé húzott, és a jobb alsóba lőtt, megmentve egy pontot csapatának. 

Az állás nem változott a hármas sípszóig, így – az elmúlt fordulókhoz hasonlóan – ismét négy ponttal gazdagodtunk.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!